Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Dutch Design Week ontvangt prijs Trouw Duurzame 100

12 October 2024

Dutch Design Week komt dit jaar als nieuwkomer binnen op de 22e plek in de Duurzame 100 van dagblad Trouw. De 1e plaats in de lijst is voor Rechten van de Natuur. Dutch Design Week feliciteert alle mede-winnaars en initiatieven op de lijst.

Creative Head Miriam van der Lubbe nam donderdag 10 oktober namens Dutch Design Week de 1e prijs in ontvangst in de categorie Kunst & Design van de Trouw Duurzame 100. Op het podium van Pakhuis de Zwijger ging zij in op de vele duurzame initiatieven die op DDW te zien zijn. “Ontwerpers laten zien hoeveel er mogelijk is als we samenwerken en kunnen als geen ander vormgeven aan hoe het óók kan.” 

Kracht van samenwerking
De jury van de Duurzame 100 hanteert drie criteria: boekt het project resultaten, is het vernieuwend en zijn er kansen om het groter te maken, op te schalen? “Je mag met mooie inspirerende activiteiten ook geld verdienen. Duurzaam denken is niet enkel meer een kwestie van liefdadigheid en natuurbescherming”, stelt juryvoorzitter Benito Walker in Trouw. “De Duurzame 100 toont de kracht van samenwerking.”

De jury van de Duurzame 100 bestaat uit: Benito Walker (SER), Bettina Bock (Wageningen University & Research), Hilda Feenstra (bij Local Matters), Nanette Hogervorst (Sustainable Fashion Gift Card), Kees Klomp (Hogeschool Windesheim), Erik Lu (Fossielvrij), Aniek Moonen (Jonge Klimaatbeweging), Danielle de Nie (Wij.land),  Hanneke van Ormondt (Urgenda en Caring Farmers), Michael Poot, (Kenniscentrum Sport & Bewegen), Qader Shafiq (Kleurrijk Groen) en Merlijn Twaalfhoven (The Turn Club).

Lees het hele juryrapport hier.

 

Alle winnaars van de 10 categorieën van de Duurzame 100 tijdens de uitreiking
© Joris van Gennip - Trouw

“Dutch Design Week is een plek waar de verbeelding en inventiviteit alle bestaande grenzen verlegt. Er zijn andere regels, materialen, ander gedrag en andere ontmoetingen. Hier worden paden onderzocht naar de toekomst, en ontstaan onverwachte openingen in de complexe problemen die onze tijd in hun greep hebben.” 

Jurylid Merlijn Twaalfhoven