Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Dutch Design Week voor beginners

17 October 2024

DDW23 - © Max Kneefel
Dutch Design Week is groots. Van zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober is er negen dagen lang ontzettend veel te zien, op veel verschillende plekken in Eindhoven. Maar geen zorgen. Wij helpen je graag met handige informatie voor een vlot en inspirerend bezoek aan de vele ontwerpers, projecten en exposities.
Play video

Hoe werkt Dutch Design Week?

Tijdens Dutch Design Week duurt barst Eindhoven negen dagen lang van de creativiteit en grensverleggende ideeën. Dutch Design Week vindt niet op één locatie plaats maar op meer dan 100 plekken in Eindhoven ontdek je hoe ontwerpers vorm geven aan onze toekomst, aan de hand van een groot aantal onderwerpen. 


Het bezoeken van al die verschillende plekken gaat je niet lukken in één dag. Daarom geven we je graag de mogelijkheid om zo vaak terug te komen als je zelf wilt. Dit doormiddel van een DDW polsbandje. Zolang je jouw DDW polsbandje om houdt, kun je negen dagen lang binnenlopen op elke locatie van Dutch Design Week. En dat voor de prijs van één dagticket.

Nieuws

Tickets: negen voor de prijs van één

20.09.24

Hoe kan ik mijn bezoek zo goed mogelijk voorbereiden?

Bekijk het programma

Op de programmapagina van deze website vind je alles wat er te zien en te doen is tijdens Dutch Design Week. Klik op een project en je vindt meer informatie over het project, de locatie waar het project te vinden is en de openingstijden. Daarnaast lees je hier meer over de toegankelijkheid van de locatie en of je voor de toegang wel of geen DDW ticket nodig hebt. 

In het programma kun je gebruikmaken van de filter. Ben je geïnteresseerd in een specifiek onderwerp? Klik het onderwerp aan en bekijk alleen de projecten daaraan gerelateerd. Ook kun je filteren op locatie, het soort project zoals een expositie of bijvoorbeeld een workshop of lezing, of bekijk de evenementen die plaatsvinden op een specifieke dag of tijd met de keuze tussen dag en nacht. Natuurlijk is zoeken op een trefwoord ook een optie!

Bekijk het programma →

Liever analoog? Tijdens de week kun je op diverse locaties de papieren plattegrond oppikken! (of bekijk deze hier op de website).

Of volg een route

We nemen je graag aan de hand tijdens een van de routes samengesteld door ons eigen programma-team! Kies een onderwerp waarin je geïnteresseerd bent, zoals onze vitale planeet (thriving planet) of gezondheid en welzijn (health & wellbeing). Bezoek je DDW met kinderen? Volg dan een van de routes van DDW Young!

Bekijk de routes →

Nieuws

Bezoek je Dutch Design Week met kinderen? Ontdek DDW Young!

17.10.24
DDW23 - © Max Kneefel

Hoe bemachtig ik een polsbandje?

Een DDW polsbandje krijg je door een DDW ticket te kopen en deze tijdens Dutch Design Week in te wisselen voor een polsbandje op een van de daarvoor bestemde locaties (zie het kopje ‘omruilen voor een DDW polsbandje’). Het polsbandje biedt je negen dagen lang toegang tot alle locaties en projecten van Dutch Design Week.

Hoe koop ik een DDW ticket?

Een ticket koop je op onze ticketpagina. Op deze pagina vind je alle informatie over tickets in één handig overzicht op basis van onderwerp, vraag en antwoord. Tijdens de week, aan deur je ticket kopen kan ook. 

Online via bovenstaande pagina en voorafgaand aan Dutch Design Week is het ticket echter goedkoper dan tijdens de week. Kom je met een grote groep van 25 mensen of meer? Mail dan naar tickets@dutchdesignfoundation.com.

Meer informatie over tickets →

Voor welke locaties heb ik een DDW ticket nodig?

Alle andere Dutch Design Week locaties zijn ook zonder DDW polsbandje te bezoeken.

© DDW23 - © Max Kneefel

Hoe kom ik van de ene locatie naar de andere?

Dutch Design Week vindt dus niet op één locatie plaats maar op meer dan honderd locaties verspreid over Eindhoven. De plattegrond geeft je een goed beeld van wat waar plaatsvindt.

Alle Dutch Design Week locaties zijn goed te bereiken met de fiets. Het ideale vervoermiddel dus. Ook zijn de meeste Dutch Design Week locaties goed te bereiken met de Eindhovense stadsbussen. Daarnaast kun je met je DDW polsbandje meerijden met de XPENG Design Rides.

Meer over bereikbaarheid lees je hier →

Hoe weet ik waar ik naartoe moet tijdens Dutch Design Week?

Tijdens Dutch Design Week staat Eindhoven vol met borden en bewegwijzering om jou naar je bestemming te loodsen. Heb je projecten gevonden in het programma waar je graag naartoe wilt? Bekijk op welke locatie het project zich bevindt en volg de borden.

Ook kun je op diverse locaties een papieren plattegrond oppikken of bekijk de online versie hier op de website. De plattegrond geeft je een goed beeld van wat er waar te doen is. 

Daarnaast is er sinds dit jaar de Dutch Design Week app. De app biedt je tal van mogelijkheden. Zo laat de app je tijdens Dutch Design Week precies zien op de plattegrond waar jij je bevindt en wat er allemaal in jouw omgeving te vinden is: projecten en exposities maar bijvoorbeeld ook opstappunten voor de XPENG Design Rides. Ook zijn er tal van handige filters zodat je makkelijk kunt vinden wat je zoekt. 

Meer over de app lees je hier →

Nieuws

Vind jouw weg door Dutch Design Week met de app

17.10.24
NulZes - Canal - DDW23
© Nick Bookelaar

Horeca

Even bijkomen doe je tijdens DDW op een van de vele horeca locaties! Bekijk hier in het programma bij welke hotspots je terecht kunt voor eten en drinken. In de avonden kan het druk zijn. Daarom is het slim om tijdig te reserveren. Wil je de festivalsfeer nog wat langer vasthouden? Ga dan naar het Ketelhuisplein! Tijdens de openingstijden maar ook daarna is het bij The Bar en de omliggende foodtrucks gezellig druk.

Ik heb een andere vraag, waar vind ik het antwoord?

Op deze website vind je bovenaan in het menu een pagina genaamd Bezoekers. Op deze pagina hebben we alle informatie verzameld die interessant is voor jou als bezoeker van Dutch Design Week. 

Zo vind je alle informatie over tickets in één handig overzicht op basis van onderwerp, vraag en antwoord, het volledige programma-overzicht met daarin alle locaties, projecten en evenementen van Dutch Design Week en wat algemene informatie over Dutch Design Week. Ook vind je hier de bereikbaarheid- en toegankelijkheid-pagina’s en een overzicht van veelgestelde vragen.