Zoeken

Sluit zoeken
Updates

DDA 24: Young Designers of the Past & Present

18 October 2024

Dutch Design Awards 2024 expo
Het hoogtepunt van dit DDA-jaar is de presentatie van twintig Young Designers of the Past & Present op de jaarlijkse Dutch Design Awards expo tijdens Dutch Design Week.

In 2024 viert Dutch Design Awards (DDA) de rijke geschiedenis en de toekomst van de awards. Tien iconen uit het DDA Young Designer archief zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de expositie tijdens Dutch Design Week. Zij zijn ook gevraagd een nieuw talent in hun vakgebied uit te kiezen; iemand waarvan zij vinden dat die de spotlight verdient voor het werk dat ze maken. 

Het resultaat is een spannende presentatie van tien plus tien Young Designers of the Past & Present. Samen dragen ze bij aan het vergroten van de impact van het ontwerpveld. Op dutchdesignawards.nl deelt DDA bovendien openhartige duo-interviews met elk duo, gemaakt door Evelien Reich (voormalig voorzitter van de Young Designer vakjury). Hierin delen de ontwerpers inzichten met elkaar over hun reis, over waar ze nu staan en hoe ze de toekomst zien.

TANEM FUIJA | een ontwerp van Loan Favan ©

Elk jaar kunnen bezoekers van Dutch Design Week hun stem uitbrengen voor de DDA Public Award. Dit jaar stemmen bezoekers op een van de tien jonge talenten die door eerdere genomineerden en winnaars in de schijnwerpers zijn gezet.

Onze dank gaat uit naar Christien Meindertsma voor het ontwerpen van een unieke trofee voor de DDA24 Public Award. Deze wordt tijdens de expo real time geproduceerd door haar FLOCKS Wobot, uit afgedankte Europese wol. Christien markeert hiermee door het creëren niet alleen een prachtige award, maar ook een bijzonder 'full-circle' moment: zij was de allereerste Young Designer die een Dutch Design Award won in 2008.

Christien Meindertsma aan het werk met de FLOCKS Wobot | Foto: Mathijs Labadie ©

Focus op de toekomst

In een snel veranderende wereld en dito ontwerpveld blijft Dutch Design Award de regie nemen over de toekomst van design awards, evoluerend naar een passend nieuw format. In 2024 neemt Dutch Design Awards daarom de tijd en ruimte voor een grondige reflectie op de awards en voor het herontwerpen van onze processen. 

Terwijl Dutch Design Awards zich opmaakt voor het volgende hoofdstuk, presenteert DDA met trots deze expositie. We blijven de verbinding met jonge ontwerpers en hun impact op onze wereld vieren, nu en in de toekomst.

Open Surgery | een ontwerp van Frank Kolkman ©