Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) LINO UNDERCOVER

De verborgen kant van linoleum

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Linoleum Undercover : Combine, Colour, Reverse — © Rens x Tarkett

Linoleum is traditioneel maar ook perfect eigentijds: natuurlijk en duurzaam, onderhoudsarm en oersterk. Tijdens DDW breekt het materiaal los van zijn bekende imago en schudt het zijn vertrouwde reputatie van zich af. Met Lino Undercover onthullen Tarkett en Studio RENS de verborgen facetten van lin

Onconventionele experimenten

Al meer dan 125 jaar produceert Tarkett linoleum volgens hetzelfde originele recept. Voortdurend in ontwikkeling en op zoek naar nieuwe toepassingen en mogelijkheden, startte het vloerenmerk deze bijzondere samenwerking met Studio RENS. Ontwerpers die bekendstaan om hun onconventionele kleur- en materiaalexperimenten, en onderzoekers die bedrijven en kwaliteitslabels al meer dan 15 jaar vooruithelpen.

Vanuit een ander perspectief

Wat als onder boven is en achter voor? Als het onzichtbare zichtbaar wordt en de rafelranden centraal staan? Wanneer materiaaleigenschappen voor zichzelf mogen spreken en het niet de afwerking is, maar het proces dat in de schijnwerpers staat? Tijdens DDW laten Tarkett en Studio RENS zien waar een unieke samenwerking toe kan leiden. Veelbelovende onderzoeksresultaten, toepassingen en productconcepten voor de toekomst.

Puur, maar precies anders

Strippen, snijden, ontleden, omkeren, samenvoegen en kleuren: Linoleum Undercover is een onthullende tentoonstelling met drie nieuwe ruimtelijke toepassingen in de hoofdrol. Puur linoleum, uiteraard, maar precies anders dan wat we gewend zijn (alleen de natuurlijke geur blijft hetzelfde).

Linoleum Undervcover : Strip, Colour, Combine — © Rens x Tarkett

STUDIO RENS — © STUDIO RENS

STUDIO RENS