Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Don't Play with Your Food

Het herzien van alledaagse rituelen. Verder dan enkel voeding. Alle zintuigen voeden.

De eettafel wordt dan een speelplaats voor gezamenlijke viering, herstel en interventie. Door speelse herinterpretaties van voedsel en dineren hoopt Food Hood de eetlust van mensen op te wekken om speelsheid en verbondenheid weer in hun dagelijkse routines te introduceren.

Speel met je eten!

Er zijn maar weinig media zo toegankelijk en krachtig als voedsel. Het is niet alleen essentieel voor ons voortbestaan, maar het is ook inherent aan onze identiteit en cultuur. Hoewel keukens en diëten van persoon tot persoon kunnen verschillen, is de dagelijkse handeling van voeden en waarderen van voedsel universeel. De gedeelde daad van samen eten is dan een recept voor communicatie en empathie dat verschillende achtergronden overstijgt.

Over Food Hood

Food Hood is een ontwerpcollectief dat het dagelijks leven heruitvindt door middel van voedsel, met als doel mensen samen te brengen. Ze bieden een multi-zintuiglijke ervaring met voedselsculpturen, speels servies en interactieve installaties die nieuwe manieren verkennen om met voedsel en dineren om te gaan. Ze geloven dat we door samen aan tafel te komen, een gevoel van verbondenheid, dankbaarheid en vreugde in de eenvoudige geneugten van het leven kunnen herontdekken.
Partners
Other area, Buurthuis De Buut/Community Centre 'De Buut', Hoefkestraat 42A , Map No. X6
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig