Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

OR STUDIO FURNITURE / Brand launch

Lounge Chair, studio view — © OR STUDIO FURNITURE

Het was mijn droom om een ​​meubelmerk te creëren. Ik ben architect en heb altijd een speciale relatie gehad met houtbewerking. Thuis had mijn vader een werkplaats en als kind zag ik hoe hij onze meubels maakte. Later ben ik zelf hout gaan bewerken.

Dit merk is de continuïteit van dit proces.

Een duidelijke lijn

OR STUDIO FURNITURE is een merk met een duidelijke identiteit. Elk product is een variatie op dezelfde principes. Een stoel is niet alleen een op zichzelf staand design object, maar een onderdeel van een grotere familie. Wanneer alle objecten in één kamer worden tentoongesteld, brengt een harmonie ze samen.

Het eerste principe van deze identiteit is het materiaal, Europees essenhout. In het begin begon ik met essenhout te werken omdat ik op zoek was naar een hardhout met een lichte kleur. Toen realiseerde ik me dat essenhout verschillende kleurtinten en een mooie nerf heeft. Het kernhout is donker en het spinthout is licht. Na het eerste prototype begreep ik dat deze kleurveranderingen de visuele identiteit van het merk zouden worden.

Het tweede principe is de eenvoud van vormen. Bij het maken van meubels, net als bij de bouw in het algemeen, hebben we voornamelijk verticale en horizontale elementen. Ik zie de verticale elementen als kolommen en daarom rond, en de horizontale elementen als plateaus die rond of rechthoekig kunnen zijn. Deze visie is geïnspireerd door betonarchitectuur, brutalisme en minimalisme.

Terug naar de basis

OR STUDIO FURNITURE biedt de basis van meubilair en vereenvoudigt ons interieur met duurzame objecten.

Tegenwoordig is het soms moeilijk om te weten waar een stoel van gemaakt is. Hij zit misschien wel lekker, maar onze relatie met het object is vaak te oppervlakkig. Door massief hout in ruime afmetingen te gebruiken, iets dikker dan normaal, hoop ik dat men kan voelen waar de stoel vandaan komt en kan er een diepere verbinding met het object ontstaan.

OR STUDIO FURNITURE zal tijdens de DDW haar eerste vier producten laten zien. Het zijn de meest noodzakelijke objecten in een huis, een eettafel, een eetkamerstoel, een loungestoel en een bijzettafel. Later zal de collectie worden uitgebreid met verschillende maten van ronde en rechthoekige eettafels, salontafels, bedden, banken…

De eettafel is een ronde tafel voor vier personen met een diameter van 120 cm. De eetkamerstoel en de loungestoel zijn rechthoekige stoelen met een unieke manier om de poten, de zitting en de rugleuning met elkaar te verbinden. Het bijzettafeltje heeft een diameter van 32 cm, is voorzien van twee plateaus en kan naast een bed of bank worden gebruikt.

Onze ethiek

Ik geloof er sterk in dat hout een zeer belangrijk materiaal is voor onze toekomst. Het is er altijd geweest en zou er altijd moeten zijn. Werken met hout is ook werken met bossen, welke juist zo belangrijk zijn voor de komende decennia. Er is een dieper bewustzijn nodig van de bossen zodat zij behandeld worden met de zorg die zij nodig hebben. Het kiezen van verantwoord gecultiveerd hout om onze designobjecten te bouwen is een passende manier om de natuurlijke ruimtes te beschermen en de samenleving aan te moedigen ze te laten groeien. OR STUDIO FURNITURE houdt evenveel van design als van de natuur. Dit is ook de reden waarom we onze meubels beschermen met een natuurlijke hardwax-olie.

Als jong merk was het een hele uitdaging om een ​​goede productiepartner te vinden. Na lang zoeken vonden we eindelijk het perfecte bedrijf in Litouwen, met wie we samenwerken met een ‘made to order’ strategie om transport te minimaliseren en verlies te voorkomen.

Over OR STUDIO FURNITURE

OR STUDIO FURNITURE is een Rotterdams ontwerpbureau dat meubels maakt met sterke lijnen en natuurlijke materialen.

Ons doel is om artikelen van hoge kwaliteit aan te bieden die uw interieur voor een lange tijd mooi en bijzonder zullen maken.

Wij ontwerpen, begeleiden de productie en verkopen onze meubels zelf.

Lounge Chair, front view — © OR STUDIO FURNITURE

Lounge Chair, back view — © OR STUDIO FURNITURE

Lounge Chair, detail — © OR STUDIO FURNITURE

Lounge Chair, detail — © OR STUDIO FURNITURE

Strijp T+R area, Piet Hein Eek, Halvemaanstraat 30 , Map No. A2
Map wordt geladen...
Deels rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig