Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

We design tomorrow

Ontwerp voldoet aan Green New Deal-regelgeving - Ontdek innovatieve voorbeelden van de Green Product Award!

We design tomorrow — © Green Future Club

Van duurzame naar circulaire producten - dat is het pad van de Europese Green New Deal. We laten uitgelijnde projectvoorbeelden zien van de Green Product Awards en bieden richtlijnen voor toekomstige ontwerpen en regelgeving. Als souvenir hebben we het Green Trend Book 2024 voor je.

Voorbeelden van Green Product Awards

Met de Green Product Awards verzamelen we duurzame projecten van over de hele wereld. Onder het awardthema van dit jaar, “Groene Olympische Spelen”, laten we producten en concepten zien die de overgang van duurzaam naar circulair design benadrukken.

In navolging van de richtlijn Ecodesign voor Duurzame Producten ontdek je innovaties zoals onconventionele materiaalbronnen, modulaire ontwerpen, herstelbare producten en producten die de kringloop sluiten voor recycling. Deze speelse en toch doelgerichte creaties inspireren tot verantwoorde productie en consumptie.

De “5 Rings” projecten vertegenwoordigen een microkosmos van materialen en productieprocessen, verenigd door design. Dertien ontwerpers hebben elk 5 ringen gemaakt van verschillende materialen, die rigoureus zijn geëvalueerd op hun ecologische voetafdruk, om de aandacht te vestigen op de verplichte meetnormen die volgend jaar voor alle producten zullen gelden.

Bekijk meer voorbeelden hieronder en vergeet niet dat je je groene projecten voor 16 november kunt indienen om mee te doen aan de Groene Olympische Spelen van de Green Product Awards 2025.

De Club en de Green New Deal

Nu de Green New Deal-regelgeving dichterbij komt, moeten bedrijven en ontwerpers zich voorbereiden op de richtlijn voor uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (EPR), die al actief is in Nederland en binnenkort in de hele EU. Bedrijven in de mode-, verpakkings- en meubelindustrie zullen hiermee te maken krijgen. Bereid je voor op de Green New Deal met de “Groene Olympische Spelen” van de Green Future Club en de Green Product Award. Net als atleten moeten bedrijven “fit” worden door repareerbaarheid, recycling en terugnamesystemen in te voeren, met een focus op innovatie, naleving en netwerken van experts om effectief door deze veranderingen te navigeren.

Het groene trendboek

De 11e editie van het Green Trend Book belicht de nieuwste trends op het gebied van duurzaamheid en biedt een selectie van 200 innovatieve producten en concepten uit 60 landen in 14 categorieën, zoals architectuur, consumptiegoederen, mode en verpakkingen. Het boek beslaat 300 pagina's in zowel het Engels als het Duits en bevat deskundige inzichten van internationale experts zoals Kasia Dulko Gaszyna van IKEA Duitsland en Leonne Cuppen, oprichter van de Dutch Design Week. Het boek presenteert ook de Folks Collection, een modulair capsuleproject in samenwerking met Macromedia University.

Beperkte exemplaren van deze essentiële gids voor duurzaam ontwerp zijn verkrijgbaar bij onze stand 1.10 in het Klokgebouw.

Play video

Over Green Future Club

De Green Product Awards worden georganiseerd door de non-profit Green Future Club, die zich richt op netwerken, het uitwisselen van ervaringen en het opleiden van belanghebbenden. Hiertoe organiseert de club trainingen, gezamenlijke tentoonstellingen en de ontwikkeling van duurzame proefprojecten. Daarnaast worden studenten en afgestudeerden ondersteund met de Green Concept Award en het Green Cells Program.

Apply to the Green Product Award 2025 — © Green Future Club

Apply to the Green Concept Award 2025 — © Green Future Club

Sign up for Training Camps — © Green Future Club

Partners
Strijp-S area, Klokgebouw | Hall 1, Klokgebouw 50 , Map No. B2
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig