Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Better Factory

Concepten voor circulaire meubels

NUDE — © Enrichers | Govert Flint

Better Factory is een project van de Europese Commissie. Designstudio Enrichers werkt samen met fabrikant Antares Roemenië aan strategieën om hun meubel portfolio circulair te maken. Hoe ontwerp je een bureaustoel zonder lijm of nietjes? En hoe kunnen materialen worden gereduceerd?

Opblaasbare en demonteerbare stoelen voor een circulaire economie

Better Factory is een programma in opdracht van de Europese Commissie. Govert Flint van designstudio Enrichers onderzoekt voor meubelfabrikant Antares hoe zij hun kantoormeubilair kunnen voorbereiden op een circulaire economie. Er zijn verschillende strategieën bedacht en getest.

NUDE is een bureaustoel die elk gebruikt materiaal exposeert. Door de stof met een koord aan de zitting te bevestigen, wordt het schuim aan de zitting vastgeklemd. Het vervangt nietjes en lijm waarmee de materialen niet kapot gaan bij het opknappen van de stoel.

AIR is een stoel die het materiaalgebruik in massa minimaliseert. Wanneer materialen worden gerecycled, is er vaak energie nodig om iets weer tot een ruw materiaal om te smelten. Hoe minder materialen we gebruiken, hoe kleiner de energieconsumptie. Bovendien is een opblaasbaar product gemakkelijker plat te verpakken, waardoor het transportvolume wordt verminderd. Daarnaast is 'lucht' een prachtig materiaal om het lichaam actief te houden tijdens het zitten.

SPRING is een stoel gemaakt van één materiaal. Het wordt geëxtrudeerd uit twee platen RVS. Met een krachtige hobby als kitesurfen zijn de platen tot stoel gevormd.

Over Enrichers | Govert Flint

Enrichers is de ontwerpstudio van Govert Flint. Enrichers is gespecialiseerd in het vergroten van welzijn en vreugde, geĂŻnspireerd door de neurowetenschap van Environmental Enrichment. Het is gevestigd in Rotterdam.

SPRING — © Enrichers | Govert Flint

AIR — © Enrichers | Govert Flint

Partners
Strijp-S area, Klokgebouw, Klokgebouw 50 , Map No. B2
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Toiletten aanwezig