Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

In the Light of

Lichtontwerpen met een levendige interactie tussen natuur, geluid en vorm.

Contour Mural No. 1 — © Tineke Beunders

Lampen die zich vertakken als een boom, glaswerk dat oplicht zonder elektriciteit, gloeiende lijnen in de ruimte: de fantastische wereld van APTUM komt voort uit de samenwerking en chemie tussen Tineke Beunders en Nathan Wierink.

Aanpasbaar

APTUM betekent aanpasbaar. En zo werken Tineke en Nathan ook. Steeds weer bekijken ze hun bestaande collecties vanuit een nieuw kader: een totaal andere ruimte, nieuwe inzichten, veranderende omstandigheden. Zo evolueren hun lichtontwerpen met een expressie afgestemd op iedere nieuwe situatie: kleurrijk en chaotisch of sober en geometrisch.
Ga op tour door de studio en werkplaats van Aptum, en krijg een inkijk in hun intuïtieve werkwijze. Van schetsen en schaalmodellen tot diverse variaties van hun lichtontwerpen. ‘In the Light of’ weerspiegelt hun toewijding aan handwerk, technisch vakmanschap en het streven naar een beetje magie.

Samenwerkingen

Aptum zoekt bewust de samenwerking op met creatieven uit andere disciplines. Gezamenlijk experimenteren ze met alle vormen van creativiteit. Ze inspireren elkaar om veel verder te gaan dan de grenzen van het eigen werkgebied. Dit jaar combineert Aptum bloemen en geluid met verlichting samen met Orchidee Nederland en Studio Vocum.
Eerder werden ontwerpen gemaakt met grafisch kunstenaar Marije Vermeulen, ontwerpstudio Lucas & Lucas, patisserie Pinkie, sierradenmerk The Boyscouts, animatiestudio Postnew, ontwerper Femm en lichtkunstenaar Studio Tom. Alle ontwerpen van de APTUM X collectie zijn te zien
tijdens Dutch Design Week bij ‘In the Light of’.

Over APTUM (Tineke Beunders & Nathan Wierink)

Tineke en Nathan werken samen onder de naam APTUM, wat aanpasbaar betekent. Samen maken ze lichtinstallaties die er in elke ruimte anders uitzien. Tijdens het ontwerpproces stuitert het project steeds tussen Tineke en Nathan heen en weer. Ieder voegt diens eigen inzicht en interesses toe, om zo verwondering, spanning en magie in de ruimte te brengen.

Dutch Design Week 2023 — © Ronald Smits

Aptum Studio — © Ronald Smits

Canal area, APTUM | NRE, Gashouder 13 , Map No. G9
Map wordt geladen...
Deels rolstoel toegankelijk
Honden toegestaan