Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Markers of Biodiversity

Een herinneringsteken die een oase creëert van biodiversiteit

Life marker — © Iris Bekkers

Markers of Biodiversity presenteert Life Marker, een project dat graven verandert in ecologische oases. Door design, natuur en wetenschap te combineren, worden gedenkplekken bloeiende habitats die biodiversiteit en verbondenheid met de natuur bevorderen.

Hoe laat ik een oase van leven achter na mijn dood?

De Life Marker is een grafmonument dat een oase van biodiversiteit creëert. De grafmarkering verandert in een levendige omgeving, waar de overledene voortleeft in het nieuwe leven dat ontstaat.
Met de Life Marker creëer je een plek die niet alleen herinnert aan het leven van de overledene, maar ook een positieve bijdrage levert aan de natuur, waar flora en fauna zich kunnen ontwikkelen.
Deze met klei 3D-geprinte grafmarkering biedt een plek voor kleine organismen, zoals insecten, en ondersteunt daarmee de lokale biodiversiteit. Over het graf groeien lokale plantensoorten die een belangrijke rol spelen in het plaatselijke ecosysteem.

De Life Marker is een verdere ontwikkeling van 'de toren van Babel,' ontworpen door Shams Hazim, met een nieuwe focus op het samenbrengen van herdenkingsplaatsen en biodiversiteit.

Over Iris Bekkers

Iris Bekkers is gepassioneerd over het ontwikkelen van klimaatbestendige en natuur-geïntegreerde ontwerpoplossingen. Met expertise in materiaalkunde, natuur-geïnspireerde methodologieën en digitale fabricatie werkt ze multidisciplinair samen met experts in biologie, filosofie en datawetenschap. Zo verkent ze innovatieve ontwerpen die een harmonieuze co-existentie met de natuur bevorderen.
Strijp-S area, Microlab Hall, Kastanjelaan 400 , Map No. B19
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig