Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Behind the Tech-xtures

Verhalen over elektronisch afval

Benedikt Adler and Andrea De la Peña

Behind the tech-xtures is een project dat de verhalen achter de complexiteit van de productie en het beheer van elektronisch afval materialiseert en onthult door middel van materiaalonderzoek, sculptuur en interviews.

Verhalend afval

Behind the Tech-xtures probeert de verschillende stadia en interacties tussen internationale stakeholders in de productie en verwijdering van elektronische apparaten te ontwarren. De verzamelde materialen van elektronisch afval worden vertellers die dit sociaal-ecologische probleem delen en analyseren vanuit verschillende perspectieven.

Dit project wil de verschillende realiteiten achter de productie van onze alledaagse apparaten inzichtelijk maken en visualiseren. Ook wil het kritische gesprekken op gang brengen die het belang benadrukken van het herformuleren van individuele verantwoordelijkheden om gezamenlijk na te denken over initiatieven om nieuwe en betere systemen te eisen op internationaal, industrieel en overheidsniveau.

Play video

Over Andrea De la Peña

Andrea is een Mexicaanse designonderzoeker en beeldend kunstenaar gevestigd in Eindhoven. Via haar praktijk verzamelt ze informatie die kan worden omgezet in innovatie en visuele verhalen om enkele van de belangrijkste sociale en ecologische urgenties te communiceren.
Richard Roftus and Andrea De la Peña
Partners
Strijp T+R area, BioArt Laboratories, Oirschotsedijk 14-10 , Map No. A1
Map wordt geladen...
Niet rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig