Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Knit+

Gedeelde designerkleding.

Knit+

KNIT+ is een project van

Hogeschool Amsterdam - Centrum voor Economische Transformatie

Om designer gebreide kleding te huren, met een milieuvriendelijke mode oplossing. Na elke verhuur wordt de kleding schoongemaakt en voorbereid voor de volgende gebruiker, waardoor duurzame opties voor kleding

Wat is Knit+?

KNIT+ is een innovatief project gelanceerd in AMFI door de Amsterdam University of Applied Sciences - Center for Economic Transformation, in samenwerking met de Wearable Data Studio, Studio Shoon, Cypher Studio en Team Thursday, dat een unieke en eco-bewuste benadering van mode biedt. Dit initiatief stelt individuen in staat om hoogwaardige, designergebreide kleding rechtstreeks bij de HVA School Store te huren.

Ready-To-Rent

Elk kledingstuk in de collectie wordt na elke verhuur zorgvuldig gereinigd en voorbereid, zodat het in onberispelijke staat blijft voor de volgende gebruiker. Dit verhuursysteem vermindert niet alleen afval, maar verlengt ook de levensduur van kleding, waardoor het een perfecte oplossing is voor bewuste consumenten die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen zonder afbreuk te doen aan stijl.

Het hart van KNIT+ is het NewTexEco Living Lab, waar de geavanceerde technologie van de Shima Seiki Whole Garment Knit-robot kledingstukken produceert in volledige 3D, wat betekent dat de kleding in één naadloos stuk uit de machine komt, waardoor materiaalafval wordt verminderd en de behoefte aan postproductieprocessen, waardoor zowel de efficiëntie als de duurzaamheid worden verbeterd, wat de toewijding van het project weerspiegelt om de milieu-impact van mode te minimaliseren.

KNIT+ kijkt naar de toekomst en wil personalisatie naar een hoger niveau tillen. Het project stelt zich een tijd voor waarin klanten nieuwe stukken kunnen co-ontwerpen en aanpassen aan hun unieke voorkeuren. Door prioriteit te geven aan circulaire modepraktijken, benadrukt het project het belang van hergebruik van kleding, in lijn met de bredere doelen van de groep om duurzaamheid in de mode-industrie te bevorderen.

Over Center for Economic Transformation

Het Centrum voor Economische Transformatie (CET) ontwikkelt kennis om de transformatie naar een eerlijke en duurzame economie te versnellen. Praktijkgericht onderzoek, onderwijs en innovatie in de beroepspraktijk vormen de basis voor het aanpakken van actuele problemen vanuit het bedrijfsleven en de samenleving. Het Expertisecentrum is een platform van onderzoekers, docenten en studenten die samenwerken aan kennisontwikkeling en innovatie rond economische kwesties.

Capsule collection by Cypherloom

Capsule collection by Studio Shoon

Partners
West area, Fashion Tech Farm, Zeelsterstraat 80 , Map No. C2
Map wordt geladen...
Deels rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig