Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Urban Recipes: Season Change

Urban Recipes verkent complexe ecologieën in de stad. Door de ruimtelijke experimenten van het zwerven te combineren met de recursieve praktijk van het recepten maken, opent Urban Recipes nieuwe manieren om zich te verhouden tot zowel mensen als niet-mensen in alledaagse stedelijke omgevingen.

De veranderende seizoenen voelen

Al duizenden jaren beïnvloeden de seizoenen de manier waarop mensen migreren, onderdak zoeken en voedsel oogsten, en geven ze vorm aan onze relatie met tijd en plaats. Maar door de klimaatverandering worden we gedwongen om met steeds extremere weersomstandigheden om te gaan en als gevolg daarvan ontwikkelen we een veranderd gevoel van de canonieke seizoenen.

Urban Recipes: Season Change presenteert een reeks recepten geïnspireerd op niet-westerse tradities van seizoensritmes, zoals de Chinese 24-zonnetermen, en nodigt nieuwsgierige toeschouwers uit om na te denken over de effecten van het veranderende klimaat en de seizoenen, terwijl ze een wandeling maken door de stad Eindhoven.

Dit werk maakt deel uit van het DCODE project. Het project is gefinancierd door het Horizon 2020 programma voor onderzoek en innovatie van de Europese Unie in het kader van de Marie Skłodowska-Curie subsidieovereenkomst nr. 955990.

Over Yuxi Liu & Seda Özçetin

Yuxi Liu en Seda Özçetin zijn ontwerpers uit respectievelijk Rotterdam (Nederland) en Umeå (Zweden). Yuxi is een PhD-onderzoeker aan de faculteit Industrial Design Engineering van de TU Delft, terwijl Seda een PhD-onderzoeker is aan het Umeå Institute of Design van de Universiteit van Umeå en medeoprichter en hoofdontwerper van Hamide Design Studio (Denemarken). Ze maken allebei deel uit van het DCODE netwerk.

Strijp T+R area, BioArt Laboratories, Oirschotsedijk 14-10 , Map No. A1
Map wordt geladen...
Niet rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig