Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Stimuleringsfonds presents Talent

Stimuleringsfonds presents Talent 2023 — © Clara Gus

Elk jaar krijgen opkomende ontwerptalenten dankzij een beurs van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie de kans om zich optimaal te ontwikkelen op het artistieke en professionele vlak. In deze tentoonstelling maak je kennis met de makers, ontwerpers en architecten van 2024.

Platform Talent

De talentontwikkelingsbeurs geeft opkomend ontwerptalent actief op het gebied van vormgeving, architectuur en digitale cultuur tijd om een goed fundament te leggen voor een onderscheidende en betekenisvolle praktijk binnen de creatieve industrie. Ze krijgen de ruimte om zichzelf als maker te ontplooien en belangrijke thema’s in hun werk onderzoeken en verdiepen. Ook kunnen ze investeren in duurzame relaties, zowel binnen hun vakgebied en de creatieve industrie, als daarbuiten. En juist in dat opzicht is de Dutch Design Week een belangrijk podium voor ze.

Krijg een totaalbeeld van de lichting via korte videoportretten. In wat voor omgeving en op wat voor manier werken deze makers? Hoe gaan ze om met grote thema’s als technologie, klimaat en inclusiviteit? En welke invloed heeft hun achtergrond op ze in professioneel opzicht? Geen verhaal is hetzelfde, en de diversiteit aan praktijken is groot.

Stimuleringsfonds presenteert:

Alessandra Scalora, Alyson Sillon, Amos Peled, Ange Neveu, Anna Torres, Anna Zań, Le Bateau, Chenda Fekkes, Cotecreate Studio, Chen-Yu Wang, Dae Uk Kim, Denzel Veerkamp, Dries Verbeke, Dunya Zita, Emmie Massias, Enzo Aït Kaci, Fatima Oulad Thami, Ike Melchizedek, James Noya, Jazmon Voss, Jenny Konrad, Jeroen Alexander Meijer, Jesse van den Berg, Katharina Nejdl, Lashaaawn, Lena Winterink, Lamiae El Hajjaji, Lukas Engelhardt, Maciej Wieczorkowski, Maria Fraaije, md-2 architects, Michelangelo Winklaar, Michèle Boulogne, Michiel Terpelle, Milenco Dol, Niels de Bakker, Studio-Method, Peter Peels, Quiana Cronie, Ro Buur, Rosalie Apituley, Samuel Rynearson, Sandipan Nath, Sébastien Robert, Shanella Bleecke, Sjoerd Willem Bosch, Sun Lee, Tofe Al-Obaidi, Tessa van den Eeden, Tycho, Zobayda, Zuzanna Zgierska.

Programma

De tentoonstelling is van 19 tot en met 27 oktober 2024 dagelijks te bezoeken in de Portiersloge op Strijp-S, tussen 11.00 en 18.00 uur. Gedurende de week zijn er ook diverse paneltalks, performances en presentaties te volgen. Voor het dagprogramma, zie https://www.stimuleringsfonds.nl/agenda/stimuleringsfonds-presents-talent-2024.

Over Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is het rijkscultuurfonds voor vormgeving, architectuur en digitale cultuur. We financieren vernieuwende ontwerpprojecten van makers en culturele instellingen in de creatieve industrie. Het fonds geeft professionals de ruimte om te experimenteren, te onderzoeken en te maken. Daarmee willen we de kwaliteit van de ontwerppraktijk vergroten, de creatieve sector als geheel versterken en ontwerptalent verbinden aan andere disciplines en sectoren.

Stimuleringsfonds presents Talent 2023 — © Clara Gus

Stimuleringsfonds presents Talent 2023 — © Clara Gus

Strijp-S area, De Portiersloge, Torenallee 1 , Map No. B22
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig