Zoeken

Sluit zoeken
Collaborations for Future

Navigation

Naar Gesitueerde Data

Navigation Toolbox — © studio inscape

Dit navigatie-instrument biedt onderzoekers een moment van afleiding van hun dagelijkse werk aan de universiteit of het instituut en geeft verbeelding en diepgang aan hun onderzoek. Het uiteindelijke doel van de toolbox met kompas is om te helpen bij het creëren van een netwerk en positionering.

Gereedschapskist

De geglobaliseerde wereld is vastgelegd in data. Cijfers, grafieken en codes beschrijven mondiale stromingen en trajecten, die verbonden zijn met klimaatverandering. De winning, groei en distributie van materialen zijn belangrijke indicatoren van de menselijke impact op het klimaat. Wetenschappers werken met klimaatmodellen die toekomstscenario’s vormen en in rapporten worden beschreven, wat wereldwijd beleid beïnvloedt.

Als architecten, ontwerpers en bouwers voelen we de invloed van dit beleid. In tegenstelling tot data-gestuurde projecties, ervaren we de materialen van dichtbij. Toch weten we weinig over hoe materiaalwinning het wereldwijde klimaat beïnvloedt.

In dit project onderzochten we hoe we deze twee werelden kunnen overbruggen. Wat zijn de tools van wetenschappers in vergelijking met die van architecten? En hoe kunnen we deze tools navigeren om elkaar aanvullende verhalen te creëren?

Over Willie Vogel

Studio Inscape is een samenwerkingsverband voor architectuur, onderzoek en ontwerp. De focus ligt op thema’s zoals ecologie, landschap, water, bodem, bio-regionaal denken en systeemdenken.