Zoeken

Sluit zoeken
ROOTS Exhibition

Orchestrating Nature

Ontdek het verhaal van oorlog, vrede en vergeving in de relatie tussen een orkest (de Natuur) en zijn dictatoriale dirigent (de Mensheid).

"Orchestrating Nature" is een performance film met het Amsterdamse Sweelinck symfonieorkest. De film onderzoekt de complexe relatie van de mensheid met de natuur door middel van twee analogieën. De eerste vergelijkt de impact van de mens op het milieu met oorlogsvoering, waarbij wordt opgeroepen de schade die we hebben veroorzaakt te erkennen en aan te pakken. De tweede beschrijft de natuur als een symfonie, met de mensheid in de rol van dirigent, in staat tot zowel harmonie als chaos. Door de dirigent als een dictator af te beelden, benadrukt Rekelhof de verantwoordelijkheid van machthebbers voor milieuschade en pleit hij voor verantwoording en een duurzame toekomst.

Een ecosysteem bestaat uit verschillende spelers met verschillende eigenschappen die bijdragen aan een harmonieus geheel dat leeft volgens de wetten van de natuur. Dit geldt ook voor een orkest. Zij spelen met verschillende instrumenten en persoonlijkheden samen volgens de symfonieën en de wetten van de muziek.

Visitor mode