Zoeken

Sluit zoeken
Circularity: The future of wind turbines

Cipher

Een veelzijdige artistieke weergave van de levensloop van windturbine 'WH1101 - Horns Rev 1', gebaseerd op persoonlijke verhalen en data-analyse.

Each turbine has a unique artistic identity — © interactivist

De levensloop van turbine 'WH1101' is gevisualiseerd in een serie kunstwerken, waarin persoonlijke verhalen en data samenkomen in een tactiele-visuele vorm die zowel het verstand als gevoel aanspreekt. Hiermee belichten we dat windturbines niet alleen economische, maar ook emotionele waarde hebben.

Van data naar kunst: het onvertelde leven en de nalatenschap van een windturbine

Stel je eens voor dat windturbines hun levensverhalen konden vertellen en dat wij die op konden schrijven? In samenwerking met Vattenfall legt Interactivist de verschillende hoofdstukken vast, door middel van unieke, op data gebaseerde portretten.

Door data, persoonlijke verhalen en kunst samen te brengen, maken we onderscheidende kunstwerken van elke windturbine. Deze kunstwerken weerspiegelen de karakteristieke identiteit van elke windturbine en de context waarin zij functioneert. Hiermee tonen we aan dat de transitie naar duurzame energie niet alleen economisch gedreven is, maar ook een diepere betekenis en schoonheid heeft als onderdeel van onze cultuur en emoties.

Data als de verf, het algoritme als de kwast, en de turbines als de kunstenaar

Aan de hand van turbine ‘WH1101 - Horns Rev 1’ schetsen we een tijdslijn van haar bestaan: van het ontwerp en de werking tot de ontmanteling en de herbestemming. Hierbij zijn de sociale, ecologische en operationele interacties van de turbine gevisualiseerd. Deze kunstwerken belichten de veelzijdige impact van de turbine. Ze nodigen toeschouwers uit om het verhaal op een meer artistieke en emotionele manier te ervaren.

Over Chris Kievid

Design collectief Interactivist brengt innovatie, interactie en activisme samen. De studio creëert meeslepende kunstwerken die stedelijke omgevingen transformeren tot grootschalige, interactieve en zintuigelijke belevingen. Zo bieden ze nieuwe perspectieven op de relatie tussen mens en omgeving.

data-paintings converge artistry and analytics — © interactivist