Zoeken

Sluit zoeken
Parallel

CIRCE’S ENCHANTMENTS FROM HUMAN TO ANIMAL

An Operatic Stage

The story of Circe is told through images — © S. Devienne, C. Couasnon, A. Dis

‘Circe’s Enchantments from Human to Animal, finally free—an Operatic Stage’ condenseert het multimediale spektakel van opera tot een fysieke compositie, waarbij de grandeur wordt gevierd en een moderne interpretatie wordt getoond van de naamgenoot ‘Ballet Comique de la Reine’ uit 1581.

Het Originele Verhaal 1581

Het originele ‘Ballet Comique de la Reine’ uit 1581 vertelt het verhaal van de tovenares Circe, die mensen in dieren verandert als een vertoon van macht, voordat zij wordt verslagen door de koning en de vier zusters van de deugd—Voorzichtigheid, Gematigdheid, Gerechtigheid en Moed.

Een Modern Verhaal 2024

Swantje Schulz’ driedelige miniatuurtoneel speelt echter een versie waarin Circe de vier zusters helpt om hun verloren zus, Passie, te vinden. Circe’s magie geeft de mensen een laatste kans om zich te laten leiden door hun instinct en hart, waardoor zij in dit verhaal de held wordt. Het toneel combineert vrijelijk Romantische filosofieën met de architectuur van Italiaanse theaters, waarbij het podium, het orkest en het publiek gelijke delen van de operatische ervaring vormen.

Over Swantje Schulz

Swantje Schulz is een ontwerper die verhalen vertelt door middel van objecten en grafische elementen, en door de combinatie van beide. Haar kleurrijke en speelse ontwerpen weerspiegelen de esthetiek en echtheid van het digitale, vakmanschap en materiaal.

The three-part miniature stage — © S. Devienne, C. Couasnon, A. Dis

Details print on wood — © S. Devienne, C. Couasnon, A. Dis