Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

The Playground

Leef je uit met verschillende workshops, demo's, tentoonstellingen en ga in gesprek met makers.

Make Eindhoven metalcasting — © foto: Make Eindhoven

Make Eindhoven is een vrijplaats voor creatieve geesten om te experimenteren met materialen en processen. Deze DDW willen we iedereen in contact laten komen met deze materialen, processen en de community.

Maak kennis met Make Eindhoven

The Playground' laat zien wat Make Eindhoven mogelijk maakt op het gebied van experimenteel maken. We stellen onze workshops open voor publiek, we presenteren resultaten van onze deelnemers, we geven uitleg, organiseren lezingen en demonstraties.

The Playground nodigt iedereen uit om nader kennis te maken met Make Eindhoven. Door getuige te zijn van en deel te nemen aan de verschillende activiteiten tijdens DDW, ervaar je zelf hoe het is om materiaal tot leven te brengen.

Er zijn verschillende activiteiten waar bezoekers aan mee kunnen doen:

Afdrukken maken van gegraveerd beton
Op de DDW-poster van Make staan tekeningen van zes kunstenaars: Nacho Carbonell, Tim Mathijssen, Eric Giraudet, Vera Gulikers, Bo Stokkermans en Carlo Lorenzetti. Deze worden buiten ook gepresenteerd in gegraveerd beton. Bezoekers kunnen tijdens DDW zelf een afdruk maken van deze tekeningen met behulp van potloden en krijt.

Kiln Carving loterij
Mensen kunnen een eigen ontwerp achterlaten voor onze loterij. Aan het einde van elke dag worden een aantal tekeningen van bezoekers geselecteerd om verder te bewerken. Ze worden eerst uitgesneden met de plotter en met glasfusing maken we tegels met reliëf en textuur.

Glasfusing
Leef je uit en maak je eigen composities met voorgesneden materialen, stencils en sjablonen, door te schilderen, te tekenen of te graveren.

Doorlopende demonstraties lampworking
Kunstenaars geven doorlopend demonstraties en nodigen de bezoekers uit om de uitdaging aan te gaan en mee te helpen.

Metal casting
Kijk mee in het spectaculaire proces van aluminium gieten en rood zand persen.

Zeefdrukken op tassen en kleding
Samen met onze grafische adviseurs kun je een tas of een kledingstuk bedrukken. De ontwerpen waar je uit kunt kiezen zijn van verschillende kunstenaars wier werk tijdens de DDW bij Make te zien is. Ook kun je kiezen uit verschillende kleuren inkt.

To Riso or Not #6
Voor het zesde jaar op rij houdt Wobby.Club, het RISO magazine en illustratie platform, weer zijn werkperiode ‘To Riso or Not’ voorafgaand aan de Dutch Design Week bij Make. Tijdens DDW is de expositie van de resultaten van To Riso or Not in de grafische werkplaats. Je kunt het werk zien van de volgende deelnemende kunstenaars: Ellie Mc Guiness, Fanja Bouts, Hannah van der Weide, Khattar Shaheen, Koos de Vries, Shanna Huijbregts.

Grafiek Lab
Op werkdagen kun je laagdrempelige activiteiten doen zoals monotypes of buttons maken. Het aanbod verschilt per dag.

Play video

Over Make Eindhoven | NRE

Wij zijn Make Eindhoven. Drie werkplaatsen onder één dak in het centrum van Eindhoven. Een vrijplaats voor creatieve en artistieke makers die de mogelijkheden van materiaal en techniek willen verkennen. Een plek om te experimenteren, innoveren, creëren en stimuleren; om kennis te delen

DDW @ Make — © foto; Make Eindhoven

Make Eindhoven Glass

Canal area, Make Eindhoven | NRE, Gasfabriek 12 , Map No. G3
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Toiletten aanwezig