Zoeken

Sluit zoeken
Jacquard and various yarns, 101cm x 170cm, 2024.

De markt is een levendig decor waarin ik de spanningen, overeenkomsten en subtiele nuances tussen deze twee werelden tot uitdrukking breng.

-

Dit project is opgezet als een markt, een symbolische en visuele vertaling van de verschillende invloeden die mijn culturele achtergrond vormen. Het is niet zomaar een fysieke ruimte, maar een zorgvuldig samengestelde omgeving waarin de contrasten tussen de twee culturen die ik dagelijks ervaar op een tastbare manier zichtbaar worden.

Met dit project wil ik het verlangen naar verbinding tussen beide culturen op een betekenisvolle manier weergeven. Door de markt als basis te kiezen, wordt deze ruimte een plek waar culturele grenzen vervagen en nieuwe vormen van uitwisseling ontstaan. De markt functioneert als een metafoor voor de samensmelting van culturen, waarin elementen zoals kleur, vorm en materiaal verwijzen naar zowel traditionele als moderne invloeden uit beide culturele werelden.

De markt staat symbool voor meer dan alleen handel of uitwisseling van goederen. Het vertegenwoordigt een ontmoetingsplek waar identiteiten samenkomen, botsen, en uiteindelijk in elkaar overvloeien. Hiermee wil ik niet alleen de diversiteit van mijn eigen ervaring benadrukken, maar ook de bredere thematiek van culturele interactie en integratie aansnijden. Door het publiek uit te nodigen in deze ruimte, hoop ik een dialoog op gang te brengen over hoe culturen elkaar kunnen beïnvloeden en verrijken, en hoe wij als individuen ons positioneren in dit complexe, steeds veranderende speelveld.

Over Sule Eryuruk

Sule Eryuruk is een kunstenaar die culturele invloeden verkent in haar werk. Met een focus op collages en textiel, combineert ze vormen en kleuren om verhalen te vertellen over identiteit en traditie. Haar stijl weerspiegelt de rijkdom van diverse achtergronden en nodigt uit tot reflectie.