Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

#YouToo?

Mensen met ervaring helpen hulpverleners beter te spreken over seksueel misbruik.

#YouToo? — © Olf de Bruin

De drempel voor slachtoffers van seksueel misbruik om hulp te vragen moet omlaag. Met het project #YouToo? zetten de social designers van Bureau AM de collectieve kennis van mensen met ervaring in om de kunde van hulpverleners te vergroten om seksueel misbruik bespreekbaar te maken.

Over #YouToo?

#YouToo? is een groeiend leerplatform met tips en adviezen voor hulpverleners van mensen met ervaring, ervaringsdeskundigen en ervaren hulpverleners om van elkaar te leren. De handelingsverlegenheid moet namelijk omlaag en slachtoffers verdienen een handreiking van ons allemaal.

#YouToo? kennis in beeld gebracht

Deze DDW presenteren we een bijzonder traject. 16 mensen met ervaring met seksueel misbruik zijn gekoppeld aan professionele beeldmakers om de kennis die zij hebben in co-creatie in beeld te brengen. Het slachtoffer is in ons project de expert waarvan alle hulpverleners enorm veel van kunnen leren. Het doel is om een nieuw perspectief te creëren met slachtoffers van seksueel misbruik van hun trauma, hen te empoweren, hen te helpen in hun verwerkingsproces, hun kennis te ontsluiten en toegankelijk te maken voor hulpverleners en daarmee de handelingsverlegenheid in de hulpverlening om seksueel misbruik bespreekbaar te maken te verlagen. Tegelijkertijd hebben we de acht beeldmakers geselecteerd op diversiteit in stijlen en disciplines, van illustratie tot typografie en van grafisch tot fotografie, om de meerstemmigheid die nodig is binnen deze thematiek te vatten. Zo willen we de kennis zo toegankelijk mogelijk maken voor zoveel mogelijk verschillende mensen en op deze manier voorbij het stigma te komen in de huidige beeldvorming.

Doe mee

Kom naar de expositie en leer met ons mee, want als we gezamenlijk beter over seksueel misbruik kunnen praten ontvangen de vele slachtoffers sneller de hulp die ze nodig hebben.

Over Bureau AM

Mensen staan centraal in het werk van Bureau AM. Door middel van design worden moeilijke onderwerpen toegankelijk gemaakt, waardoor wederzijds begrip en collectief vertrouwen worden gestimuleerd. De ontwerpstudio is uniek door haar empathische benadering en werkt voornamelijk in het sociale domein om het welzijn van mensen te verbeteren. Zo werkt Bureau AM met en voor organisaties in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, onderwijs en overheidsinstellingen.
Other area, Gezondheidscentrum Hartje Eindhoven Healthcare, Gerard Philipslaan 143A , Map No. X2
Map wordt geladen...