Zoeken

Sluit zoeken
SKOK-BUGATTI — © Luuk kolthof

Samen met de C.C.C., die reststromen uit de circulaire economie als grondstof wil gebruiken, maken we nieuw ontworpen nuttige en te gebruiken objecten. We richten ons op het vermijden van de jaarlijks groeiende afvalberg vanuit de kringloop die miljoenen kilo's bruikbaar materiaal doet verdwijnen.

SKOK-BUGATTI

SKOK-Bugatti.
Aan mijn oorspronkelijke SKOK-ontwer uit de jaren '90 is een nieuwe loot toegevoegd. SKOK betekent 'sprong' in het Tsjechisch en duidt op mijn bron van informatie met het Tsjechisch Kubisme uit de jaren '10 van de 20ste eeuw.
Na de NOVĂť SKOK met Bastiaan Luijk uit 2022 is er nu een derde variant: SKOK-Bugatti.
Een driepotig bijzettafel (ook als kruk te gebruiken) die bestaat uit een veelheid van circulaire onderdelen.
De grondstof bestaat voornamelijk uit oud of vergaan meubilair uit het Leidse Circulaire Warenhuis en restanten uit mijn eigen werkplaats.

NOVĂť SKOK

NOVĂť SKOK:
Permanent doen we (Frida van der Poel en Bastiaan Luijk) aan voortgaand materiaalonderzoek voor onder andere de zitting en mogelijk andere onderdelen van de NOVĂť SKOK, met het 3D-geprint bovenvlak in het spiraal fyllotaxis patroon. Zeer duurzaam geproduceerd in het veelbelovende biopolymeer PHA.
PHA is een thermoplast die in de toekomst een uitstekend alternatief kan worden voor fossiele plastics. Het hout is zwart gebeitsteiken afkomstig uit de restant van het Leidse Circulaire Warenhuis .

NOVĂť SKOK (lichtobject)

Met Bastiaan Luijk van Designstudiobl werk ik sinds 2022samen aan de NOVĂť SKOK.
De NOVĂť SKOK vervangt een aantal onderdelen van mijn oorspronkelijke SKOK-ontwerp uit 1994 in een 3D-print versie. Omdat deze onderdelen transparant kunnen zijn, kan er verlichting in aangebracht worden. Zo transformeert de SKOK in een stralend kleurig sfeerlichtobject : de NOVĂť SKOK.
Het materiaal is esdoornhout afkomstig van een omgewaaide boom uit Oegstgeest. En gezaagd door de wind bij zaagmolen D'Heesterboom uit Leiden. De geprinte poot is gemaakt van recycled pet, afkomstig uit de plasticafvalstroom van ziekenhuizen. Geproduceerd door Designstudiobl uit Leiden.

Over Frida van der Poel

Frida van der Poel is als zelfproducerend meubelontwerper en beeldend kunstenaar afgestudeerd aan het Meubileringscollege te Amsterdam in 1991. Haar werkplaats houdt zich bezig met interieurprojecten en meubelproducten, de schetsontwerpen paren sculptuur aan functionaliteit.
NOVÝ SKOK (lighting) — © Luuk Kolthof