Zoeken

Sluit zoeken

Noctilucent is een project waarin Chelsea de Ridder je uitdaagt om na te denken over de plaats die technologie in onze wereld inneemt. Hoe weerspiegelt het nu de toekomst? Realiseren we ons wat we hebben? Dit werk laat zien dat we op het breekpunt staan van kunst en technologie die onafscheidelijk w

Wolken daar boven

Noctilucent wolken bestaan uit ijskristallen. Deze wolken zijn alleen zichtbaar vanaf de grond tijdens de astronomische schemering. Ze bevinden zich hoger dan alle andere wolken en bezetten de atmosferische laag die bekendstaat als de Mesosfeer. Hierdoor zijn ze moeilijk te zien zonder de juiste omstandigheden. Noctilucent wolken nemen veel verschillende vormen en patronen aan, waardoor het moeilijk is om ze te categoriseren.

Het begrijpen van het nu

Dit stuk is een hedendaagse reactie op de relatie tussen de mensheid en technologie. Hoe ons leven onomkeerbaar is veranderd en hoe we ons deze afhankelijkheid niet lijken te realiseren.
Technologie harmonieert zo naadloos met ons leven dat het onderdeel is geworden van onze anatomie. Het vereenvoudigt en biedt toch zoveel mogelijkheden.
De technieken die voor dit project zijn gebruikt, weerspiegelen ook deze harmonisatie. Een combinatie van kleermakerswerk en een techniek waarbij een flexibel filament 3D-geprint wordt op gestretcht stof. Het symboliseert een toekomst waarin technologie en mode naadloos in elkaar overgaan om te creƫren, uit te drukken en te helpen.

Net als noctilucent wolken doemt technologie op onbereikbare hoogte over ons leven op. Het volledige beeld is alleen zichtbaar onder specifieke omstandigheden.

Over Chelsea de Ridder

Ik ben een ontwerper die momenteel studeert aan HKU Fashion Design. Met een interesse in innovatie en kunst en met een breed gebied aan vaardigheden, creƫer ik nieuwsgierig werk gericht op de huidige staat van leven.

chelseaderidder@gmail.com
Instagram: Caballero_design
Visitor mode