Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Inclusive Society

Brabant gaat Beter

Praktisch opgeleide jongeren (eindelijk) aan tafel over eigen gezondheid.

Brabant gaat Beter — © Annegien van Doorn

Wat als praktisch opgeleide jongeren meedenken over gezondheidsvraagstukken die hen raken? In het programma werken de jongeren tijdens burgerschapslessen op school aan verschillende gezondheidsvraagstukken en komen ze tot ideeën en aanbevelingen. In samenwerking met Provincie Noord Brabant.

Werk aan de winkel

Vreemd genoeg worden praktisch opgeleide jongeren – anders dan theoretisch opgeleide leeftijdsgenoten – in het onderwijs zelden uitgedaagd zich te buigen over kwesties rond hun eigen gezondheid. En dat terwijl er werk aan de winkel is: mensen met basis- of vmbo-onderwijs leven gemiddeld vier jaar korter dan mensen met een academische opleiding.

Aan tafel

Het programma ‘Brabant gaat beter’ neemt deze jongeren, hun ideeën en ervaringen serieus. In het programma werken de jongeren tijdens burgerschapslessen op school zelfstandig aan verschillende gezondheidsvraagstukken. Vervolgens presenteren ze hun ideeën aan partijen zoals gemeenten, provincie, zorg- en welzijnsorganisaties. Samen kijken zij hoe ze de ideeën van de grond kunnen krijgen. Alle scholen in Brabant kunnen meedoen. Meedoen? Check: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBF-gd1n5oJju8B9KUv3GObSH2hbyZxQQLXVInjHzaOu0G8g/viewform?usp=sf_link

Over Manon van Hoeckel

Manon van Hoeckel ontwerpt ontmoetingen. Met het dagelijks leven van haar doelgroep als basis, ontwikkelt ze tools voor sociale impact die nieuwe inzichten bieden en vreemden aanmoedigen met elkaar in contact te komen. Haar werk richt zich vaak op groepen die over het hoofd worden gezien.
Partners