Zoeken

Sluit zoeken
Interwoven: LUCA meets LUCA

KUKOSA

Een cultuur gemis

"KUKOSA" Collection — © Michel Kambi

Hoewel ik fysiek gescheiden ben van mijn thuisland,leeft mijn Congolese erfgoed in mij. Gedreven door een diep verlangen naar verbinding, ben ik begonnen aan een reis om mijn roots te herontdekken. Dit project wil die leegte omzetten in een tastbare vorm,een weerspiegeling van cultuur en identiteit.

KUKOSA, Een cultuur gemis

Mijn ontwerpen worden gevormd door diepgaande culturele invloeden. Als Congolees van oorsprong, maar opgegroeid in het Westen, bevind ik me in de spanning tussen twee werelden. Hoewel ik fysiek gescheiden ben van mijn thuisland, doordringt de Congolese cultuur mijn wezen op manieren die de geografie overstijgen. Gedreven door een existentiële behoefte aan verbinding begon ik deze reis om mijn erfgoed te herontdekken en terug te nemen wat de tijd en afstand hebben erodeert.

Door me te verdiepen in de rijke geschiedenis van Congo zocht ik naar de tijdloze essentie van Afrikaanse kunst en architectuur. Mijn ambitie was om een collectie te creëren die de grenzen van esthetiek overstijgt en mijn innerlijke reis weerspiegelt. In plaats van invloeden willekeurig te combineren, streefde ik naar ontwerpen die de complexiteit van mijn verhaal vastlegden—een synthese van erfgoed en identiteit, van ontheemding en verbondenheid.

Deze collectie is een bewuste oproep tot Afrikaanse invloeden, doordrenkt met thema’s van steun en verbinding. Het biedt niet alleen een ontwerp, maar ook een lens die nieuwe dialogen oproept binnen de ontwerpwereld. Het is een gesprek tussen mijn verleden en heden.

Over Michel Kambi

Mijn visie als ontwerper is om verhalen te vertellen via mijn ontwerpen die weerspiegelen wie ik ben, waar ik vandaan kom en waar ik voor sta, door me de wereld van morgen voor te stellen, geĂŻnspireerd door haar multiculturele erfgoed van geschiedenis, design en culturen.

"Bank" — © Michel Kambi

"Hoofdsteun" — © Michel Kambi

"Rek" — © Michel Kambi