Zoeken

Sluit zoeken
FINISHED FORMS: mastery of materials

The Gravity Collection, Square Series

Atelier Fig presenteert met trots de nieuwste stukken uit hun innovatieve Gravity-collectie, bestaande uit unieke keramische schalen en ikebana-vazen.

Detail — © Atelier Fig.

De unieke keramische objecten zijn een resultaat van een exploratie binnen een eigen ontwikkelde keramische methode, waarbij de zwaartekracht centraal staat. de objecten worden gemaakt met een dip-hang methode een nieuwe benadering van keramisch vakmanschap.

Ontwerpen met de zwaartekracht

De Gravity Collection verkent keramiek door vloeibare klei en experimenteel vakmanschap te combineren. Zonder traditionele gipsmallen werken ze met absorberende spons structuren, die ze in klei dopen en laten drip-drogen. In dit proces speelt zwaartekracht een cruciale rol, waardoor er een samenspel ontstaat tussen hun creatieve ingrepen en natuurlijke krachten. Het resultaat is een unieke combinatie van controle en spontaniteit, waarbij elk object zijn eigen verhaal vertelt.

Over Atelier Fig.

Atelier Fig herdefinieert ambacht en industriële processen via experimentele methoden en innovatief design. Hun unieke objecten benadrukken de tastbare en transformerende aard van materialen en bieden een speels antwoord op de vraag naar gepersonaliseerde, hedendaagse producten.

Bowl in Ash — © Atelier Fig.

Portret, designers in residence at Cor Unum — © Anniek Leendertse

Bowl in Apple mint — © Atelier Fig.