Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Digital Futures

Playing the algorithm

Let's save the world with tech!

Playing the algorithm — © Leonore Snoek

Doe mee en red de wereld met technologie! We hebben een supercomputer gebouwd die jou in staat stelt de uitdagingen van vandaag aan te gaan. Maar pas op: alleen écht originele ideeën worden beloond. Ben jij klaar om een held te worden met de superpowers die nodig zijn om de wereld te redden?

Een reframe op het algoritme

De installatie Playing the algorithm maakt een nieuwe relatie tussen algoritmes en haar gebruikers tastbaar. Dit algoritme maakt van mensen geen volgers, maar dwarsdenkers. Je wint het spel als je buiten het voorgeprogrammeerde durft te denken.

Zo pakken we de leiding terug in een wereld die vormgegeven worden door algoritmes. We blijven spelen, we blijven dwarsdenken, en geven vooral de jeugd een plek waar eigenzinnigheid wordt beloond.

Over Connect

Dit project komt voort uit een samenwerking tussen het Verbond en Connect, een ontwerplab van de gemeente Amsterdam met het doel om de digitale wereld gezonder en veiliger voor de jeugd te maken. Dat doen we door tastbaar te maken hoe technologie óók kan werken. Zo gaat de discussie niet over de “smartphone afpakken” maar over “technologie inzetten om vrij te kunnen spelen”.

Van visie naar interventies

De komende tijd werken we verder aan concrete interventies die een gezonde en veilige online wereld mogelijk maken. Denk aan: digitale flitspalen, een reframe op ‘thuis of in de kluis’, of misschien wel een mobiel-afkickkliniek voor verzorgers.

Ben je een jongere, een verzorger, een school, een publieke instelling of gewoon iemand die mee actie wilt ondernemen? Spreek ons aan (wanneer we er zijn) of kom in contact via connectlab@amsterdam.nl.

Over Connect Ontwerplab

Connect’s ontwerplab, onderdeel van de Gemeente Amsterdam, werkt samen met jonge Amsterdammers (8-23) en hun omgeving om een veilige, gezonde en positieve digitale wereld te creĂ«ren voor jongeren.

Het Verbond is een strategisch ontwerpbureau die aan sociale & digitale transformatie werkt.
Partners
Visitor mode