Zoeken

Sluit zoeken
This Future is Currently Unavailable

ATMO

ATMO creƫert een rustgevende sfeer met warm licht en benadrukt natuur en duurzaamheid door het gebruik van een biologisch lichtdoorlatend materiaal.

ATMO wall light ā€” Ā© Studio Lionne van Deursen

De ATMO muurlamp is ontworpen om een rustgevende en serene sfeer te creƫren. De zachte, warme gloed lijkt op het natuurlijke licht van zonsopgang en zonsondergang. Deze connectie met de natuur wordt nog versterkt door het feit dat het lichtdoorlatende materiaal volledig biologisch afbreekbaar is.

ATMO wall light

ATMO's gloed ontstaat door het gebruik van een biologisch afbreekbaar lichtdoorlatend materiaal: bacteriƫle cellulose. Een bijproduct van een natuurlijk fermentatieproces. Tijdens de fermentatie spinnen bacteriƫn nanovezels, waardoor een laag op het oppervlak van de fermenterende vloeistof ontstaat.

Een van de meest intrigerende aspecten van ATMO is dat geen twee vellen bacteriƫle cellulose precies hetzelfde zijn. Het fermentatieproces is van nature onvoorspelbaar, wat leidt tot esthetische verschillen zoals variaties in lichtdoorlatendheid, textuur en kleur. Deze verscheidenheid weerspiegelt de diversiteit die in de natuur te vinden is, en nodigt uit om de schoonheid van imperfectie en de uniekheid van natuurlijke vormen te waarderen. Deze natuurlijke variatie zorgt ervoor dat elke ATMO-wandlamp uniek is.

Het warme oranje-gele licht dat door het lichtdoorlatende materiaal schijnt, weerspiegelt de rust van zonsopgang en zonsondergang en zorgt voor een serene sfeer. Door organische materialen te gebruiken en rustgevend natuurlijk licht te creƫren, laat ATMO een sterke focus op duurzaamheid en natuur zien.

Over Studio Lionne van Deursen

Studio Lionne van Deursen is een materiaal ontwerpstudio die de mogelijkheden van bacteriƫle cellulose onderzoekt. Een biofilm gemaakt door levende micro-organismen tijdens fermentatie die biologisch afbreekbaar, lichtdoorlatend en veelzijdig is.

ATMO wall light ā€” Ā© Studio Lionne van Deursen

ATMO wall light ā€” Ā© Studio Lionne van Deursen