Zoeken

Sluit zoeken
This Future is Currently Unavailable

Biodesign. Endless Redesign. Circularity.

We gebruiken hernieuwbare planten zoals hennep en vlas om een revolutie teweeg te brengen in meubelontwerp en akoestische oplossingen.

Dutch Design Week invitation

Door materialen op plantaardige basis te gebruiken, verminderen we de afhankelijkheid van hout en grondstoffen op basis van aardolie en dragen we bij aan een duurzame, circulaire economie en de wereldwijde inspanningen om de klimaatcrisis te bestrijden. We leggen de nadruk op flexibiliteit, modulari

VANK_BRICK akoestisch biopaneel

VANK's nieuwe oplossing is een 3D biopaneel ontwerp, ontwikkeld in samenwerking met Bidermann + Wide architecten en gebaseerd op VANK's technologie - VANK_BRICKS. De studio, geleid door Maciej Bidermann en gevestigd in Poznań, is gespecialiseerd in het creĆ«ren van interieurarchitectuur in lijn met het idee van toekomstbewust ontwerpen, rekening houdend met de behoeften van zowel mensen als de planeet.

VANK_FLIP mobiele, modulaire akoestische wand

De nieuwe oplossing van VANK is de VANK_FLIP mobiele, modulaire akoestische wand, die ruimte-indeling mogelijk maakt en het akoestisch comfort in open ruimtes verbetert. Het unieke vermogen van de wand om de nagalmtijd effectief te verminderen, dankzij het feit dat hij dubbelzijdig is en bedekt met panelen, is wetenschappelijk bevestigd met behulp van geavanceerde akoestische modellering. De panelen zijn gemaakt van natuurlijke biomaterialen, waardoor er geen risico is dat werknemers worden blootgesteld aan schadelijke stoffen. VANK_FLIP wanden in open ruimtes hebben een positieve invloed op het mentale en fysieke welzijn van werknemers. Met beweegbare segmenten kunnen gebruikers hun toegankelijkheid regelen door een geselecteerd segment te openen of te sluiten, zoals een raam. Deze oplossing is gemaakt met het comfort van neuro-atypische personen in het achterhoofd.

VANK_CUBE is een modulair kubussysteem dat het mogelijk maakt om in elke omgeving een echt groene werkruimte in te richten en aan te passen aan de veranderende behoeften van de gebruikers. De ontwerpen stimuleren creatief denken en een cultuur van samenwerking. De CUBE-elementen zijn gemaakt van innovatief biocomposiet gemaakt van vlas en hennep - snelgroeiende hernieuwbare planten die veel meer CO2 absorberen dan bomen. De CUBE werd bekroond met de Green Product Award 2024, de Must Have 2024, de German Innovation Award 2023, behaalde de 10e plaats in de TOP100-lijst van het Duitse tijdschrift Office Roxx en werd finalist in de Britse Mixology North 2023.

Play video

Over VANK Interior Objects

VANK is een team van architecten, ingenieurs en ambachtslieden. We maken producten die ontworpen zijn met respect voor de natuurlijke omgeving en die geproduceerd zijn met behulp van de nieuwste technologieƫn. We geloven in een circulair economie model dat het gebruik van biologisch afbreekbare, her

VANK_CUBE modular system

VANK_CUBE modular system