Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Water

Connectie met water als entiteit in de omgeving

Wat betekent het en hoe zou het er voor ons en onze gebouwde omgeving uitzien om een ​​alledaagse wereldse verbinding te hebben met water als geheel.

Connectie met water in de omgeving — © AI

De installatie onderzoekt en communiceert op meerdere niveaus hoe we onze wederzijdse relatie met het belangrijkste element van het leven kunnen herstellen en herdefiniëren: WATER.
Dit is in overeenstemming met de intentie van de Embassy of Water dit jaar om Wetenschap en Magie samen te brengen.

Connectie met water als (levende) entiteit in de gebouwde omgeving

Wat
Verbinding maken met water als entiteit in de gebouwde omgeving

Wie
Lydia Fraaije Voice of Water 2023-2024 en Biomimicry en Biophilic architect.

Waarom
We weten dat alles met water verbonden is. Waar water is, is leven. Elk levend wezen wordt geboren in water en blijft een waterlichaam. Water geeft leven en water onderhoudt het leven. Wanneer het leven eindigt, verlaat water het lichaam.

In elke religie of overtuiging heeft water meerdere spirituele betekenissen (gehad). De betekenis van leven geven, (weder)geboorte, kracht, reiniging, kennis, verlossing, verfrissing, genezing, overdracht, stromen, energie geven enzovoort.

Deze installatie onderzoekt en communiceert op meerdere niveaus hoe we onze wederkerige relatie met het belangrijkste element van het leven kunnen herstellen en herdefiniëren: WATER.
Wat betekent het en hoe zou het eruit zien voor ons en onze gebouwde omgeving om een ​​alledaagse wereldse verbinding te hebben met water als entiteit. In lijn met de uitgesproken intentie voor water om wetenschap en magie samen te brengen.

Wat is er te zien en te horen op de DDW24?

In het midden van de Embassy of Water staat een Triskelion. Deze inheemse vorm symboliseert een drie-eenheid. In de drie gevormde ruimtes zijn verhalen te voelen, te zien, te lezen en te beluisteren die je meenemen in een wereld verteld vanuit het perspectief van water. Dit sluit aan bij de inheemse wijze van informatie overdracht en het delen van kennis door het vertellen van verhalen. Laat je meevoeren en neem je tijd.

Over Lydia Fraaije

FRAAi architecten brengt Biomimicry en Biophilia in de praktijk. Waarme de basis wordt gelegd voor een zacht activisme richting een duurzame en gezonde samenleving. We ontwerpen vanuit het perspectief van de natuur, waarbij ruimtelijke ontwikkeling, een bijdrage levert aan haar omgeving.
Triskelion - drie eenheid
Partners
Visitor mode