Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Water

Regeneratief Waterbeheer

Samenwerken met de herstellende kracht van water en natuurlijke processen

publicatie Regeneratief Waterbeheer — © foto: Danique van Kesteren / OAK & FIR

In de wereld van waterbeheer is een cultuurverandering gaande. Langzaam groeit ook een nieuw, of eigenlijk heel oud, bewustzijn over water. Dit 'waterbewustzijn' draait om het erkennen van de regeneratieve kracht van water, oftewel het zelfherstellend vermogen.

Regeneratie

Hoe kun je daadwerkelijk samenwerken met water? En hoe kun je water op zo'n manier begrijpen dat je het kunt aanmoedigen om de eigen regeneratieve kracht in te zetten? Past het woord ‘beheer’ eigenlijk wel? Of ontstaat er een nieuwe relatie met water die vraagt om een nieuwe duiding?

Om deze vragen te verkennen, deden Joost van der Cruijsen van Waterschap De Dommel en deep designer Anne van Strien designonderzoek in de vorm van een serie WaterDialogen. Zij beschreven het onderzoek en hun bevindingen in het boek ‘Regeneratief Waterbeheer – Samenwerken met de herstellende kracht van water en natuurlijke processen.’

Over Anne van Strien

In haar creaties en ontwerpen gaat Anne uit van het bewustzijn dat de Aarde Circulair en Regeneratief is. Met dit Diepe Weten begeleid Anne mensen en organisaties op weg naar een regeneratieve toekomst en cultuur vanuit een helder intuïtief kompas.

WaterDialoog — © foto: Anne van Strien

Regeneratief Waterbeheer in de Dommel regio — © design: Anne van Strien

Partners
Visitor mode