Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Water

POND

Microben die het water een stem geven

Artist impression of the POND installation — © Ermi van Oers

POND (Power Of Nature-based Design) is een lichtinstallatie die het water een stem geeft door haar gezondheid te meten en haar welzijn zichtbaar te maken in kleurprojecties na zonsondergang. Dit gebeurt volledig autonoom met energie opgewekt door bacteriën via de Microbial Fuel Cell technologie.

Wat

POND is een samensmelting van wetenschap, technologie, natuur en design. Het combineert een nieuwe duurzame energiebron met een visuele weergave van waterkwaliteit.
Momenteel is 60% van Europese wateren zwaar vervuild en voldoet nog geen 1% van de open Nederlandse wateren aan de normen.
Na vier jaar ontwikkeling door Nova Innova en haar partners is dit innovatieve systeem nu voor het eerst te bewonderen in het water bij het Van Abbemuseum tijdens de Dutch Design Week. Beleef een intieme licht symfonie, waar het water haar emotie toont.
Meer informatie is te vinden op www.novainnova.com/pond.
“Door problemen bij de bron aan te pakken en onze verbinding met water te herstellen, kunnen we een symbiotische samenwerking met de natuur bereiken. Met POND wil ik het publiek laten zien dat het water een levend organisme is waar we met z’n alle goed voor moeten zorgen.”
- Ermi van Oers (Founder Nova Innova)

Hoe

POND genereert energie uit water via de Microbial Fuel Cell-technologie. Simpel gezegd, het is energie opgewekt door bacteriën. Deze bacteriën zijn van nature aanwezig in het water. Ze breken organisch materiaal af en geven elektronen vrij tijdens dit proces. We vangen die elektronen op om elektriciteit te creëren zonder het ecosysteem te schaden. Deze elektriciteit wordt gebruikt om sensoren van stroom te voorzien die de waterkwaliteit meten. Deze waterkwaliteitsdata wordt direct vertaald in een unieke lichttaal, waarbij de kleuren en de snelheid van het ademen van het licht, tot uitdrukking brengen hoe het met de waterkwaliteit is gesteld.

Waar

Tijdens de Dutch Design Week is POND te vinden in het water bij het Van Abbemuseum, voor de ingang bij Stratumsedijk. POND is de hele dag te bezoeken, maar komt tot leven in de avond als het donker is.

Play video

Over Ermi van Oers

Nova Innova onder leiding van ontwerpster Ermi van Oers is een award winning bio-design studio gevestigd in Rotterdam die natuur, wetenschap en design combineert om cruciale, duurzame doorbraken te genereren. Nova Innova heeft een portfolio van op zowel planten als water gebaseerde regeneratieve inn

POND in Rotterdam Zoo — © Ermi van Oers

POND (Power of Nature-based Design) — © Ermi van Oers

POND in Rotterdam Zoo — © Ermi van Oers

Partners
Visitor mode