Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Seminar: Ontwerpaanpak in transities

Ruimte voor het menselijk perspectief in de buurt.
Leer kijken als een ontwerper en ontdek de kracht van een ontwerpaanpak in transitievraagstukken.

Wijken en buurten staan voor grote uitdagingen op het gebied van wonen, duurzaamheid en mobiliteit. Deze complexe vraagstukken vragen om creatieve, integrale oplossingen. Hoe pak je deze uitdagingen aan en maak je maatschappelijke impact zonder het menselijk perspectief te verliezen?

Werk jij aan grote opgaven in buurten en wijken en wil je méér bereiken?

Buurten en wijken staan voor complexe opgaven. We bouwen aan de nodige samenwerking en kennis, maar toch blijven grote doorbraken in veel buurten die het hard nodig hebben, uit.

In onze praktijk zien we dat een ontwerpende aanpak hierbij een verschil kan maken door trajecten te versterken en versnellen. Deze aanpak zet creativiteit en experiment in om samen te werken aan nieuwe ideeën. Door verschillende perspectieven te combineren en om te zetten in experimenten, doe je verrassende inzichten en waardevolle lessen binnen de complexe problemen. Met als resultaat oplossingen die beter passen en een groter verschil kunnen maken.

Toch botst het ontwerpdenken vaak met de traditionele manieren van werken bij overheden en andere institutionele partijen in de wijk. Doelmatig en verantwoord staat ogenschijnlijk haaks op exploratief en creatief. Herken jij dat ook in je werk?

Kom dan naar ons seminar ‘𝐎𝐧𝐭𝐰𝐞𝐫𝐩𝐚𝐚𝐧𝐩𝐚𝐤 𝐢𝐧 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐭𝐢𝐞𝐬: 𝐑𝐮𝐢𝐦𝐭𝐞 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐡𝐞𝐭 𝐦𝐞𝐧𝐬𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞𝐟 𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐛𝐮𝐮𝐫𝐭’ op 24 oktober!

Inhoud seminar

We delen in dit seminar verschillende praktijkvoorbeelden die laten zien hoe de denkwijze van een ontwerper tot concrete interventies en maatschappelijke impact leidt. We laten zien hoe je de behoeften en belangen van bewoners een plek geeft en hoe je samen met hen de verandering vormgeeft. Tijdens het seminar laten we je in het klein ervaren wat een ontwerpende aanpak inhoudt en hoe je dit zelf kunt toepassen.
Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en met een set aan tools waarmee jij morgen het verschil kan maken met een ontwerpende aanpak.

Programma:
13:00 Inloop
13:30 Start seminar
13:45 Delen van praktijkcasussen
15:00 Zelf aan de slag!
17:00 Borrel

Praktische informatie

Datum: Donderdag 24 oktober
Tijd: 13:30 - 17.00 uur
Locatie: Scherpakkerweg 15, Eindhoven

Kosten: Gratis, op vooraanmelding.
We selecteren zorgvuldig wie we een plekje kunnen geven. Je aanmelding geldt daarom als een reservering. Schrijf je in voor de wachtlijst: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-ontwerpaanpak-in-transities-ruimte-voor-het-menselijk-perspectief-1020518687867?aff=oddtdtcreator

Je hoort snel of we je een plekje hebben kunnen geven!

Over Zeewaard en Kickstad

Zeewaardig past service design toe om gewone mensen en organisaties samen te laten werken aan complexe vragen. Kickstad zet zich in voor duurzame stadsontwikkeling. Integrale gebiedsontwikkeling en bijbehorende transities leveren complexe opgaven op. Samen geloven we dat een eerlijker en duurzamer wereld dichterbij komt als onze opdrachtgevers meer als ontwerpers gaan denken en doen.

Partners