Zoeken

Sluit zoeken
Re-Craft

Emptiness

Leegte: Door bleekwitte en diepblauwe door de mens gemaakte materialen te combineren met de weerspiegeling op het water, vervaagt dit werk de grens tussen tastbare en ontastbare omgevingen, waardoor een rijk ontstaat waar beweging in rust bestaat.

Emptiness is een serie gestileerde miniatuurlandschappen die zijn ontworpen om een ​​meditatieve en contemplatieve ervaring op te roepen. Het biedt een pad om te ontsnappen aan de beperkingen van de gevestigde wereld, en leidt de kijker naar een staat van innerlijke vrede. Het opzettelijke minimalisme van de compositie, met zijn bleekwitte, door mensen gemaakte objecten - een boot, een deur en een torii - die allemaal rusten op diepblauwe platen met water, richt de aandacht van de kijker en creëert een gevoel van rust. Deze zorgvuldige opstelling belichaamt de harmonieuze balans tussen menselijke creatie en de natuurlijke wereld.

De boot dient als symbool voor de blijvende verbinding van de mensheid met de natuur, een vaartuig van verkenning en transitie. De deur introduceert het concept van ruimtelijke grenzen, die de drempel tussen het bekende en het onbekende markeren, terwijl de torii een doorgang naar het heilige, immateriële rijk vertegenwoordigt. Samen tekenen deze elementen een pad van de tastbare wereld naar het ongrijpbare, en nodigen ze toeschouwers uit voor een reis naar een fantasierijke wereld van materieel naar immaterieel en van aanwezigheid naar afwezigheid.

Leegte portretteert een visueel en emotioneel verhaal dat de fysieke ruimte die het inneemt overstijgt. Het verzamelt de aura, de "Qi", van de omgeving, creëert een atmosfeer die stilte en beweging harmoniseert en een rustig heiligdom creëert, een ruimte waar de geest vrij is om te dwalen, te overpeinzen en te mediteren. In dit stille, heilige rijk roept de stilte de beweging op die in rust leeft, waardoor er ruimte overblijft voor verbeelding om rond te dwalen, wat de kloof tussen de realiteit en het etherische overbrugt.

Over Junrong (Arving) Wu

Junrong (Arving) Wu is een multidisciplinair visueel ontwerper gevestigd in New York die gespecialiseerd is in visueel vertellen, grafisch ontwerp en bewegingsgraphics. Door veelzijdige ontwerpbenaderingen die culturele context integreren.