Zoeken

Sluit zoeken

Mijn project verkent de interactie tussen mensen en mode en belicht problemen binnen de industrie. Door mode, architectuur en onze leefomgeving in vraag te stellen, wil ik een dialoog op gang brengen over een mentale verschuiving en het herdenken van onze verbinding met creatie en consumptie.

Herinnering, waarde

Een foto kan een herinnering oproepen, een plaats kan getransformeerd worden door een belangrijke gebeurtenis, en ik geloof dat een kledingstuk na verloop van tijd een diepe emotionele waarde kan krijgen. Dit zijn gedenkwaardige verhalen over familie, vrienden en alle bijzondere momenten in het leven van de eigenaar. Ik wil de heersende opvatting over de aanpasbaarheid van onze omgeving uitdagen door middel van de wisselwerking tussen materialiteit, herinnering en betekenis in ons dagelijks leven.

Over Sophie Schuurman

Sophie Schuurman is een kunstenaar die objecten maakt die verband houden met het lichaam en architectuur, waarbij ze de nostalgie van vakmanschap opnieuw uitvindt. Ze verkent unieke vormen, prints, stoffen en verhalen, en combineert mode, fotografie en grafisch ontwerp om elk project een eigen touch