Zoeken

Sluit zoeken
Interwoven: LUCA meets LUCA

The Misfortunate Thing About Looking Good

Anti-trend Generator

Ik begon dit onderzoek met het idee om de kledingindustrie onder de loep te nemen. Ik wilde een beter inzicht krijgen in het enorme web dat de kledingindustrie is.

Anti-trend Generator

Voor mijn visuele werk heb ik geprobeerd deze verschillende problemen aan te pakken, bijvoorbeeld door een anti-trendgenerator te ontwerpen. Met deze anti-trendgenerator heb ik outfits samengesteld die op een artistieke manier de uitwisselbaarheid van modetrends benadrukken. Ik wil dat het een inspiratie is voor ons allemaal om te ontsnappen aan deze kapitalistische, consumeristische mode-industrie.

De identiteit van een persoon wordt gevormd in de tienerjaren. Mijn eigen zoektocht is ook beïnvloed door sociale media, die me te lang hebben laten geloven dat ik moest deelnemen aan dit hectische consumentengedrag.

Duurzaamheid, respect voor het materiaal en de maker, originaliteit en je eigen persoonlijkheid zullen ervoor zorgen dat de balans tussen jou en de wereld in harmonie is. Hoewel de mode-industrie ons doet geloven dat schoonheid extern is, mogen we niet vergeten dat innerlijke schoonheid in staat is om op een originele manier creatief en artistiek in het leven te zijn.

Over anthea demoen

Anthea Demoen is een pas afgestudeerde Textielkunstenares. De modewereld intrigeert haar en ze doet kritisch onderzoek naar fast fashion en wegwerpculturen. Maar ook hoe mensen door sociale media beïnvloed worden om te kopen en hoe we trends sneller dan ooit volgen.
Two Books I Made: V-GUE and Anthea's Closet