Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Turning Innovation into Impact across Europe

EIT Cultuur & Creativiteit is de 9e kennis- en innovatiegemeenschap van het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie.

Partnership with purpose

Door interdisciplinaire samenwerking tussen belanghebbenden uit onderwijs, innovatie, onderzoek, bedrijfsleven en cultuur te stimuleren, zorgen we voor nieuwe verbindingen en nieuwe (zakelijke) kansen voor onze Europese innovatiegemeenschap in 15 sectoren en 30 landen.

Van projecten naar partnerschappen

Ons doel is om alle spelers in de Europese Culturele en Creatieve Sectoren en Industrieën te helpen door innovatie om te zetten in impact, en om te doen wat je alleen niet kunt bereiken. Het werkt voor kleine, middelgrote en grote organisaties, zowel commercieel als non-profit, voor individuele makers en grote netwerken, voor particuliere investeerders en publieke financiers en voor steden en regio's.

Onze visie voor de EIT CC innovatiegemeenschap is om de CCSI fundamenteel te veranderen in de richting van nieuwe inzichten in concurrentievermogen, veerkracht en duurzame economische groei door ons collectieve begrip van ondernemerschap te veranderen.

Innovatie Trail Blazzers 2024

Het ondernemerschap dat we ondersteunen zet kortlopende initiatieven of projecten om in langdurige samenwerkingsverbanden met een maatschappelijk doel, die financieel duurzaam zijn.

Op de DDW presenteren we met trots vier innovatieve projecten:

- Art-Eco is het eerste initiatief in zijn soort dat de aanpak van herbebossing verandert door gebruik te maken van de kracht van 's werelds grootste culturele beweging van deze tijd - gaming.

- MemorAIz loopt voorop in de AI-gedreven automatisering van de arbeidsmarkt door een AI-gestuurde leerapp aan te bieden die het geheugen beter vasthoudt, het maken van notities stroomlijnt en de leerervaring personaliseert.

- HERAI biedt een commercieel platform dat culturele organisaties in staat stelt om te profiteren van de inkomsten die jaarlijks worden gegenereerd door cultureel toerisme in heel Europa door het gebruik van data-intelligentie.

- Wellbeing Dance introduceert een bio-psycho-sociale benadering van ouderenzorg door middel van creatieve dansinterventies met integratie van technologie die ontworpen is om de uitdagingen van het ouder worden, het risico op dementie en sociaal isolement aan te pakken.

Over EIT Culture & Creativity

EIT Cultuur & Creativiteit is de 9e kennis- en innovatiegemeenschap van het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie, bestemd voor de culturele en creatieve sectoren en industrieën. In eerste instantie mede opgericht door de Europese Unie, ontwikkelt het zich na verloop van tijd tot een financieel duurzaam, geïnstitutionaliseerd partnerschap van de Europese Unie.

Art-Eco: Gaming meets reforestation

MemorAIz: AI app enhancing memory and learning

HERAI: Data insights to boost cultural tourism — © Photo: Sven-Erik Knoff - Visit Norway

Wellbeing Dance: Dance tech improving elder care

Strijp-S area, Klokgebouw | Hall 3, Klokgebouw 50 , Map No. B2
Map wordt geladen...