Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

FAIR P(L)AY #4 - Closing the Gap

Strategieën voor een gelijkwaardige werkomgeving voor culturele professionals in Nederland en Europa.

Dit programma behandelt over voor startende ontewerpers, creatieven en studenten in de vorm van een panelgesprek met Isabel Sheridan, Lorraine Hellwig en Oksana Savchuk. Aansluitend netwerkmogelijkheden om veerkracht en solidariteit tussen disciplines en over landsgrenzen te vergroten.

Praktische informatie

Datum: woensdag 23 oktober 2024
Tijd: 16:00 - 19:00
Locatie: Foundation We Are, Torenallee 22-04, Eindhoven
Taal: Engels

Het evenement is gratis toegankelijk, dus je hebt geen DDW-ticket nodig om mee te doen. Je moet je even aanmelden, dat kan hier: https://dutchculture.nl/en/events/fair-play-4-x

Waar hebben we het over?

Praat mee over de vele harde lessen die ontwerpers en creatievelingen moeten leren over commissies, fair practice, onderhandelen en factureren. Voordat je werk doet 'voor zichtbaarheid', zijn we hier om jouw toegang tot tools te vergroten om veerkracht op te bouwen, zeker als je net aan je professionele ontwerpcarrière begint.

Als onderdeel van de Dutch Design Week 2024 in Eindhoven presenteert EUNIC Netherlands het vierde evenement van haar FAIR P(L)AY-serie.

Lorraine Hellwig is een Europese "post-kunstenaar" die als portret- en reportagefotograaf samenwerkt met verschillende media-outlets. Ze werkt aan tentoonstellingen binnen en buiten de traditionele artistieke white cube. Lorraine voltooide het manifest "Y" in 2017, was in 2021/2022 maandelijks fotocolumnist voor Freundin Magazine. Ze is ook oprichter van FAKE FACTORY, een platform voor samenwerkingen tussen design, wetenschap, kunst en activisme. Lorraine neemt deel aan de Nouveau Grand Tour NL, een programma voor afgestudeerden dat wordt gecoördineerd door Institut français NL.

Oksana Savchuk is een in Rotterdam wonende architect, organisator en creatief producent. Ze is medeoprichter van de VATAHA Foundation, die projecten initieert en ondersteunt die Oekraïense kunst en cultuur in Nederland promoten. Door kunstenaars, culturele producenten en publiek met elkaar te verbinden, bouwt Oksana bruggen tussen culturen en creëert ze kansen voor creatieve Oekraïners.

Play video

Over EUNIC Netherlands

EUNIC Nederland zet haar netwerk in om zinvolle culturele en artistieke relaties tussen het Nederlandse culturele veld en Europese partners te stimuleren. Wij promoten langdurige en duurzame creatieve uitwisseling.

FAIR P(L)AY is een initiatief van Design Academy Eindhoven en EUNIC-leden British Council, DutchCulture, de ambassade van Griekenland, de ambassade van Oekraïne, Institut Français en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.
Partners
Strijp-S area, Foundation We Are, Torenallee 22-04
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig