Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Inclusive Society

Onbeperkt meedoen begint met een Vraagje?!

Kom jij weleens een ontoegankelijke situatie tegen? En wil je dan iets doen maar je weet niet wat? We kunnen allemaal een bijdrage leveren aan meer toegankelijkheid. Jij dus ook!

De gespreksstarter Vraagje?! helpt je op weg

Iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving op een manier die bij hen past. Voor mensen met een beperking is dat niet altijd vanzelfsprekend. Zij komen vaak drempels tegen in het dagelijks leven. Bij het zoeken naar een baan bijvoorbeeld, het bezoeken van een concert of het reizen met het openbaar vervoer.

In Nederland zijn er meer dan twee miljoen mensen met een beperking. Uit onderzoek blijkt dat 9 van de 10 mensen graag drempels willen verlagen voor mensen met een beperking, maar niet goed weten hoe. Door het gesprek aan te gaan, ontdek je wat je kunt doen. Dit begint al met het stellen van een simpel vraagje. Daarom is Vraagje?! ontwikkeld. Op Vraagje.nl leer je spelenderwijs hoe je zo’n gesprek voert. Zo kan iedereen bijdragen aan een toegankelijke samenleving.

Bezoekers van de Dutch Design Week met een visuele beperking kunnen gebruik maken van de website vraagje.nl door middel van een schermlezer.

Je kunt je eigen ervaring met (on)toegankelijke situaties met ons delen via vraagje@bkb.nl

Over Lisa Schaeffer

De basis van Vraagje?! is het VN-verdrag Handicap. Het werd gemaakt in samenwerking met ervaringsdeskundigen en experts op het gebied van toegankelijkheid.

Project door: BKB | Het Campagnebureau i.s.m. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Partners