Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Schermlicht

Tweedimensionale schermen als fundament voor een ruimtelijke ervaring, op de grens van de digitale en niet-digitale ervaring.

Karel Aarts

Schermlicht is onze nieuwste verkenning in het herdenken van de rol van LED-schermen binnen alledaagse ruimtes. Verlies jezelf in de meeslepende scherminstallatie, een installatie opgebouwd uit schermen, geluid en beweging, ontworpen voor een moment van bezinning.

Ruimtelijke Scherminstallatie

De Schermlicht-installatie is een audiovisuele installatie die te zien is in onze omgebouwde werkplaats op Sectie-C. Een installatie die gemanipuleerde schermpanelen toont, ontworpen om licht te creƫren in een driedimensionaal volume. Leun achterover en ervaar de overgang van het scherm, naar een driedimensionale licht- en ruimtelijke ervaring.

Schermlicht is een exploratief design project dat LED-schermen herdefinieert van statische displays tot ruimtelijke lichtbronnen. In plaats van het visuele effect te beperken tot een vlak tweedimensionaal kader, zien we deze schermen als integrale elementen die driedimensionale licht volumes creƫren. Via deze benadering kan het licht buiten de grenzen van de digitale wereld treden en interactie aangaan met de fysieke ruimte, en het publiek.

Met Schermlicht willen we nieuwe lichteffecten ontwikkelen die een rijkere, meeslepende ervaring bieden voor publiek en artiesten. Door de focus te verleggen van schermen als passieve elementen naar actieve deelnemers in het ruimtelijke ontwerp, willen we het visuele verhaal van podiumkunst en AV-installaties verdiepen.

Met Schermlicht willen we nieuwe lichteffecten ontwikkelen die een rijkere, meer meeslepende ervaring bieden voor het publiek. Door schermen van passieve naar actieve elementen in het ruimtelijke ontwerp te transformeren, willen we het visuele verhaal van podiumkunst en evenementen verdiepen.

Schermlicht is een onderzoekend project dat de mogelijkheden verkent van LED-technologie in combinatie met creatief ontwerp, met als doel de manier waarop licht en ruimte worden ervaren te transformeren en zowel performers als publiek een rijkere beleving te bieden.

Over Helder Design & Mohr Music Productions

Dit project is een samenwerking tussen Helder Design en Mohr Music Productions, waarbij disciplines worden gecombineerd om hedendaagse verlichtingsarmaturen te ontwikkelen. Helder Design is een jong ontwerpbureau dat zich richt op conceptuele lichtontwerpen. Mohr Music vertaalt trends in licht- en audiotechnologie Ć©n de podiumperformance van haar klanten naar op maat gemaakte shows en verzorgt tevens stage design voor live evenementen.

Karel Aarts

Karel Aarts

Karel Aarts

Sectie-C area, Hall 4, Daalakkersweg 4 , Map No. H1
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Honden toegestaan