Zoeken

Sluit zoeken
Driven by Purpose

Love is in the hair

‘Love is in the hair’, een geweven textiele installatie van verworpen haarextensies om de schoonheid en de potentie van het materiaal te eren.

Verder dan de salonvloer

We besteden veel tijd en geld aan het verzorgen van ons haar door het te wassen, borstelen, stylen of door haarextensions toe te voegen. Als we naar de kapper gaan, laten we het nutteloos op de grond liggen. Studio Savine geeft het materiaal dat we koesteren een nieuw leven.

Ons haar is nauw verweven met onze identiteit. Of we het nu laten zien, bedekken of verwijderen, het maakt deel uit van onze persoonlijkheid en sociale/culturele groepen waarmee we ons verbonden voelen. Via ons kapsel communiceren we aspecten van onze overtuigingen en smaak, vaak zonder dat we ons dat realiseren. Maar als ons haar eenmaal geknipt is, verliest het zijn waarde en valt het als nutteloos materiaal op de vloer van de salon.

Elke haarlok vertegenwoordigt een deel van onze identiteit en een waardevolle bron die een tweede leven verdient. Studio Savine daagt conventionele opvattingen uit door wat anders als afval zou worden gezien, om te vormen tot iets nieuws en waardevols.

Over Savine Schoorl