Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Innovationlabs #2: The Growing Archive

Impuls voor nieuwe veerkracht in de culturele en creatieve sector

Wat kunnen we doen om de culturele en creatieve sector op lange termijn wendbaar en weerbaar te maken? Binnen het programma Innovatielabs gaan makers, culturele instellingen en andere creatieve partijen met die vraag aan de slag.

over Innovatielabs

Tijdens Dutch Design Week 2024 presenteren het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en CLICKNL de resultaten van de open call Innovatielabs. Deze oproep stond open voor vernieuwende en experimentele projecten om actuele opgaven in de culturele en creatieve sector het hoofd te bieden en de weerbaarheid van de sector te vergroten. In de eerste editie zijn zestien projecten geselecteerd, in de tweede editie zeventien. Samen vertegenwoordigen de 33 initiatieven meer dan 200 partijen uit uiteenlopende culturele en creatieve disciplines. Tijdens DDW24 staat de tweede lichting van Innovatielabs centraal.

expositie

In de expositie, die de vorm heeft van een levend archief, maak je kennis met de zeventien innovatieprojecten uit de tweede editie van Innovatielabs. De samenwerkingsverbanden presenteren hun projecten en reflecteren op het proces dat zij hebben doorlopen. Een team van onderzoekers helpt je om door de expositie heen te navigeren. Zij verkennen de projecten aan de hand van vijf overkoepelende thema’s; gedeeld narratief, ontwerpend en artistiek onderzoek, immersieve technologie, maatschappelijke impact en publieksactivatie.

open lab

Onderdeel van de expositie is een open lab, waar je dagelijks demonstraties kunt zien van nieuwe technologieën, een robot performance kunt bijwonen, in gesprek kunt gaan met makers en nog veel meer. Doe je voordeel met de belangrijkste lessen en ontdek hoe je ook zelf kunt bijdragen aan het archief vol kennis over innovatie in de culturele en creatieve sector.

Play video

Over Creative Industries Fund NL & CLICKNL

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is het rijkscultuurfonds voor vormgeving, architectuur en digitale cultuur. We financieren vernieuwende ontwerpprojecten van makers en culturele instellingen in de creatieve industrie. CLICKNL is het TKI van de topsector Creatieve Industrie. We bouwen aan programma’s en projecten rondom (maatschappelijke) opgaven waarin de creatieve industrie een belangrijke rol speelt.
Innovationlabs #1 — © Max Kneefel
Strijp-S area, Klokgebouw | Hall 3, Klokgebouw 50 , Map No. B2
Map wordt geladen...