Zoeken

Sluit zoeken
Revealing Hidden Value Through Design

Distorted Reflections

Verkenning van Vervormingen in Tijd, Ruimte en Perceptie

In the Spotlight — © Mikkel

Ontdek "Distorted Reflections" binnen de expositie van de Circular Creator Club op de Dutch Design Week. Kunstenaar Mikkel transformeert hergebruikte materialen in "In the Spotlight" en "SpaceTime"—twee boeiende kunstwerken die de perceptie uitdagen en de onlosmakelijke band tussen ruimte en tijd ve

In the Spotlight

In the Spotlight onthult de dunne scheidslijn tussen in de schijnwerpers staan en leven onder constante bewaking. Een podiumlamp op een driepoot filmt het gebied voor twee oude CRT-tv's, waardoor toeschouwers hun eigen reflectie zien. De storingen en imperfecties in het beeld symboliseren hoe camera's en het internet een vertekend beeld van de werkelijkheid kunnen geven. In een tijdperk waarin alles online terechtkomt en beroemdheden onafgebroken worden gevolgd, nodigt dit werk uit tot nadenken over onze obsessie met zichtbaarheid, controle en de vervorming van de waarheid.

SpaceTime

SpaceTime combineert een klassieke staande klok met een infinity mirror binnenin de kast. Het symboliseert de onlosmakelijke verbinding tussen ruimte en tijd. Terwijl de klok de voortgang van de tijd weergeeft, creëert de infinity mirror een oneindige diepte in de ruimte. Het samenspel tussen de tikkende seconden en de oneindige reflecties nodigt uit tot contemplatie over hoe tijd en ruimte elkaar doordringen en samen het weefsel van ons universum vormen. Het werk verkent de eindeloosheid van zowel tijd als ruimte en hoe ze samen onze perceptie van werkelijkheid beïnvloeden.

Over Michael "Mikkel" Olthof

ing. Michael “Mikkel” Olthof is een kunstenaar uit Leiden. Hij heeft een bachelor in Industrieel Ontwerpen en volgt momenteel twee masteropleidingen: Next Level Engineering en Media Technology. Deze multidisciplinaire set van vaardigheden stelt hem in staat om de gekste werken te creëren.

SpaceTime — © Mikkel

SpaceTime — © Mikkel

Partners