Zoeken

Sluit zoeken
BouwBox — © (ink).

In What if Lab: Equal Opportunities (2021) gingen ABN AMRO en social design studio (ink). op zoek naar een oplossing voor de kwestie van financiële ongelijkheid tussen mannen en vrouwen.

BouwBox

Uit onderzoek bleek dat vaderschapsverlof, ondanks beschikbaarheid, vanwege vooroordelen nauwelijks werd opgenomen, terwijl de wetenschap aantoont dat dit een grote gelijkmaker is.

Studio (ink). ontwikkelde het concept BouwBox. Dit is een symbolische blokkendoos met een magazine dat aanmoedigt na te denken over gelijkwaardige zorgtaken binnen jonge gezinnen. Door ervaringsverhalen en reframing wordt vaderschapsverlof de norm in plaats van de uitzondering.

In een pilotprogramma testte ABN AMRO de box en gaf het als verlofcadeau aan toekomstige ouders. Dat leidde tot een grote toename in het aantal mensen dat ouderschapsverlof opnam, van 49% naar 85%. De deelnemers merkten ook een positieve verandering in de bedrijfscultuur, met meer vrijheid, succes en rust. Daarom wil ABN AMRO de BouwBox aan alle toekomstige ouders geven.

Over (ink). Social Design

We combine innovation, target group research, behavioural science, technology and design to make a real impact. We are active in the healthcare domain, the public sector, the cultural sector and within sustainable/social initiatives.