Zoeken

Sluit zoeken
prospero series shelf, chair — © so-myeong lee

De bioplastic structuren, ontworpen met een 3D-programma, fixeren het gebogen hout en proberen het onvoorspelbare te beheersen. Dit is een visualisatie van wat gewenst is en een belichaming van handelingen om de instinctieve angst voor een onzekere toekomst te overwinnen.

So Myeong Lee's Prospero Series symboliseert wensen en hoop met primitieve kunstmotieven.

De Prospero Series van So Myeong Lee is een werk dat de instinctieve angst van de mens voor een onzekere toekomst en de wens om daaraan te ontsnappen uitdrukt, met behulp van een combinatie van houtbuigtechnieken, 3D-printen en motieven uit de primitieve kunst. Het Latijnse woord 'Prospero' betekent 'je wens laten uitkomen' of 'succes brengen', wat hoop en verlangen symboliseert.

Primitief utopisch meubilair gemaakt door rituelen om de climax van instinctieve angst te ontsnappen

De bioplastische structuren, ontworpen in een 3D-modelleringsprogramma, fixeren en controleren de gebogen houten elementen. Dit is een poging om het onvoorspelbare te beheersen en tegelijkertijd een visualisatie van wat gewenst is. Dit proces vormt en belichaamt bezwerende handelingen om te ontsnappen aan de instinctieve angst voor een onzekere toekomst.

Over somyeong Lee

Zij verkent menselijke emoties en rauwe interesses door het ontwerp van 'bending trees'-meubels. Door hout te buigen met stoom en bioplastics te 3D-printen, ontstaan organische contouren die een primitieve, utopische sfeer creëren.

prospero series shelf — © so-myeong lee

prospero series chair — © so-myeong lee

prospero series shelf front — © so-myeong lee

prospero series chair — © so-myeong lee