Zoeken

Sluit zoeken
This Future is Currently Unavailable

Mutualism

Re-melting pre-owned material

Mutualism, pendant lamp recycled plastic & copper ā€” Ā© Kamiel Blom

Mutualism is een samenwerking tussen twee makers met verschillende benaderingen van duurzaam ontwerp. In dit project bundelen zij hun ontwerp ervaring en kennis van materialen om een serie lampen te creƫren, vrijwel volledig gemaakt van hergebruikte materialen.

Twee verschillende makers, twee gerecyclede materialen, een duidelijk gedeelde waarde

Mutualism is een samenwerking tussen twee makers met verschillende benaderingen van duurzaam ontwerp. De ene is gespecialiseerd in het restaureren van industriƫle verlichting, terwijl de andere zich richt op het recyclen van plastic tot op maat gemaakte stukken.
In deze samenwerking verenigen ze hun ontwerpervaring en kennis van materialen om een collectie lampen te creƫren die vrijwel volledig gemaakt is van hergebruikte materialen.
Tijdens DDW '24 geven vanPlestik en Blom&Blom een sneak peak van de eerste lamp van Mutualism.
Deze hanglamp combineert de moderne techniek van 3D-printen met het traditionele ambacht van kopergieten. In deze lamp wordentwee contrasterende materialen samengebracht die beide ontstaan uit het opnieuw versmelten van eerder gebruikt materiaal; transparant verpakkingsplastic en koperschroot worden getransformeerd tot een stralende hanglamp.

Over Nout Kooij

Mutualism is een samenwerking tussen twee makers met verschillende benaderingen van duurzaam ontwerp. Blom&Blom is gespecialiseerd in het opknappen van industriƫle lampen, terwijl vanPlestik zich richt op het recyclen van plastic tot producten op maat.
Partners