Zoeken

Sluit zoeken
This Future is Currently Unavailable

Facet Sidetables

Ontworpen met duurzaamheid in gedachte

De Facet Sidetables zijn onstaan vanuit de drang om prachtig marmer te redden van verpulvering. Judith van Lamoen gebruikt restmateriaal uit de industrie in combinatie met duurzaam en sterk aluminium om opvallende bijzettafels te produceren.

Natuurstenen tafelbladen

Ontwerper Judith van Lamoen kwam erachter dat veel grote reststukken natuursteen van de verwerking van deze stenen platen voor interieurtoepassingen in een container belanden om verpulverd te worden voor asfalt. Het is een enorme verspilling om dit prachtige natuurlijke materiaal, wat ook nog eens duizenden jaren nodig had om te vormen, in enkele minuten te vernietigen.
Natuurstenen keukenbladen zijn een vaak gekozen optie in keukens omdat ze een lange levensduur hebben en makkelijk zijn in het onderhoud. De uitsnedes die in deze bladen gemaakt moeten worden voor wasbakken en kookplaten hebben mooie maten voor bijzettafels en koffietafels. Vanuit dit uitgangspunt begon dan ook het ontwerpproces.

Aluminium tafelvoeten

Tijdens het zoeken naar duurzame en goed te recyclen materialen voor de tafelvoet viel Judith voor geanodiseerd aluminium. Zowel het brede scala aan kleuropties als de eigenschap geen kwaliteitsverlies te lijden tijdens het recyclen van dit materiaal maakte dit de perfecte optie. Bovendien heeft geanodiseerd aluminium geen ontkleuringsbehandeling nodig voor het behouden van de kwaliteit van het aluminium tijdens recycling. Wanneer het materiaal is gepoedercoat zou dit wel moeten en daarmee heeft dat ook een grotere impact op het milieu.
Een match is gevonden en daarmee zijn deze prachtige en unieke resultaten er om van te genieten. De tafelvoet is beschikbaar in vijf verschillende kleuropties en kan in twee verschillende maten besteld worden. Hiermee heeft de klant de mogelijkheid de perfecte combinatie samen te stellen tussen een stenen blad en een voet naar keuze. Omdat de tafelbladen van reststukken zijn gemaakt, is het aanbod altijd wisselend. Zowel de voet als de bladen worden in Nederland door vakmensen gemaakt.

Twee beschikbare maten

De Medium: De Medium is op dit moment het hoogste model, vanwege zijn slanke ontwerp een perfecte toevoeging om wat extra tafelruimte te creeeren naas je bank of loungestoel. Daarnaast is hij ook perfect om je favoriete vaas te laten zien in de hoek van de kamer.
De Large: De Large is een lager, maar breder model. Hierdoor is dit een perfect formaat om als koffietafel te gebruiken in de woonkamer. Kies ervoor om hem te matchen met je interieur of pak juist een kleur die tussen je andere meubels uitspringt om een statement te maken. Dit formaat heeft genoeg plek voor drankjes en hapjes tijdens een filmavondje.

Over Judith van Lamoen

Judith van Lamoen plaatst haar ontwerpen graag op de dunne lijn tussen kunst en design en heeft een focus op materiaal en kleur. Haar objecten zijn ontworpen met duurzaamheid en een lange levensduur in gedachte.